270 kilometer in vier dagen

Komende zomer sta ik samen met vrouwlief op een camping middenin de Franse Pyreneeën. Zij gaat het zwembad verkennen, ik het hooggebergte. Maar daarvoor moet ik wel in conditie komen. Dus daar moest voor getraind worden. De afgelopen dagen heb ik dat met verve gedaan. In vier dagen kwam ik tot 270 kilometer.


Het pontje bij Velsen.

Op zaterdag reed ik een rondje van 71 kilometer om de Haarlemmermeerse Ringvaart. Een goed rondje voor de benen: er stond een harde wind. Ze zeggen wel eens dat tegenwind hetzelfde is als het beklimmen van een berg. Nou, in dat geval heb ik de Tourmalet dit weekend alvast gehad.

Aangezien mijn ouders in het voorjaar op een camping in Sint Maarten staan en het prachtig weer was, besloot ik om naar de kop van Noord-Holland te fietsen. Het werd een route van 89 kilometer, dwars door het duingebied van de provincie. Veel klimmen dus, en een goede voorbereiding.

Met Koninginnedag reed ik 111 kilometer. Van Nieuw-Vennep naar Blaricum en weer terug. Goed voor het uithoudingsvermogen, en lekker om te herstellen. Daarnaast heb ik een finale gereden, in 2 minuten Alpe d’Huez op. Even de benen prikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.