Achter het hek

Een minuut of twee voor de start van de Grachtenloop. Een man loopt met zijn camera het parcours op en nestelt zich een paar meter na de start op de klinkers. Hij is er klaar voor om de startende meute van voren op de foto te zetten. Een agent steekt daar een stokje voor.

 

‘Meneer wilt u misschien achter het hek gaan staan?’ De man kijkt de agent ietwat geïrriteerd aan. Achter het hek kan hij namelijk alleen vanaf de zijkant foto’s maken. Hij legt de diender zijn plan uit en voegt daaraan toe dat hij na zijn foto van plan is om de stoep op te springen. De agent hoort het verhaal aan en meldt de man dat dat geen goed idee is. ‘De renners nemen de kortste bocht langs de hekken. En dat is over de stoep. Ze zullen tegen u aan lopen’.

De man is het er niet mee eens, en vindt blijkbaar dat de renners maar uit moeten kijken. De politieman is het een beetje zat en dirigeert de eigenwijze man achter het hek. Daar moet de fotograaf beloven dat hij ook echt achter het hek zal blijven. Na een paar keer aandringen doet hij dat.

Zodra de agent wegloopt, begint hij te mopperen. Dan tilt hij, samen met iemand anders uit het publiek, het hek op en zet deze een stuk verder het parcours op. Dat de renners nu door een haakse bocht moeten in plaats van een flauwe variant kan hem weinig schelen: ‘De agent heeft alleen gezegd dat ik achter het hek moest blijven’.

Het startschot klinkt. De eerste lopers zijn na een paar seconden uit zicht. De man pakt zijn camera in en sjokt richting de finish.

Op zoek naar een plekje om de winnaar voor de voeten te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.