Airbags

IMG_4689

Pas als ik eenmaal in de auto zit, zie ik het. Een gat in het stuur, precies op de plek waar ooit de toeter zat. Ook ligt het handschoenenkastje op de grond, met de schroeven er keurig naast. Alsof ze hem eigenlijk nog terug hadden willen hangen. Het moge duidelijk zijn: mijn airbags zijn weg.

Ik loop een rondje om de auto. Want toen ik net op de wagen afliep, wees niets op een inbraak. En inderdaad: van braakschade is geen sprake. Net als bij de andere twee Seat Ibiza’s op de parkeerplaats achter mijn huis zijn de ruiten heel en het slot nog puntgaaf. Toch zijn bij alle drie de wagens de luchtkussens weg.

Drie kwartier en heel wat belletjes later is mijn auto weggesleept naar een garage in de buurt.

Bij het ophalen wordt de echte schade duidelijk. Met een laptop hebben de dieven waarschijnlijk mijn autoslot ’gehackt’. Behalve de airbags hebben ze niets meegenomen. Wel is een armsteun afgebroken en is mijn claxon gesloopt. Gelukkig ben ik verzekerd, want de kosten zijn bijna 2.000 euro.

’Oh, en nog iets’, hoor ik de man van het schadebedrijf zeggen, terwijl hij mij mijn sleutels teruggeeft. ’Ik heb je auto ook maar even gewassen. Hij is weer wit. Ga je toch met een goed gevoel weer weg.’ En inderdaad: mijn Seat staat weer te blinken in het zonnetje. Zelfs de vloermatjes zijn uitgeklopt.

Een geluk bij een ongeluk, noemen ze dat.

IMG_4688

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.