Arme, arme Lars Boom

Trots als een pauw maakte Lars Boom in augustus bekend Belkin te verlaten voor Astana. Bij de ploeg uit Kazachstan zou hij in een gespreid bedje terecht komen. Klaar om te oogsten. Nu, bijna een half jaar later hangen er echter donderwolken boven de ploeg.

Teamgenoot Artur Fedossejev werd woensdag namelijk geschorst. De renner uit de jeugdploeg plaste in augustus (!) positief tijdens de Tour de l’Ain. Hij is al de derde coureur van de jeugdploeg van Aleksandr Vinokoerov die tegen de lamp liep. En ook ervaren krachten als Maxim en Valentin Iglinski liepen tegen de lamp.

Het is dan ook nog maar de vraag wat er over is van de woorden die Boom op zijn Facebook plaatste bij het bekend maken van zijn overstap. De laatste Nederlandse winnaar van een Tour-etappe schreef toen: ‘Ik ben er trots op dat ik de komende twee jaar voor Astana mag rijden. Na tien jaar onderdeel te zijn geweest van Rabobank, nu Belkin, was het goed om op zoek te gaan naar een nieuwe stap in mijn carrière.’ Die nieuwe stap lijkt er nú een te zijn in de verkeerde richting. De wielerwereld keurt de positieve gevallen bij Astana natuurlijk meer dan af. Er wordt zelfs al gesproken van sancties.

Zelf dacht hij in augustus een goede kans te maken op prijzen in het voorseizoen. Al lijken de woorden ‘ik krijg een sterke ondersteuning in de voorjaarsklassiekers’, nu wat lullig gekozen. Want een Astana-knecht die maar blijft gaan, zal vraagtekens oproepen. En wat te denken van eventueel succes van onze landgenoot?

Arme, arme Lars Boom. De vorige keer was zijn timing ook al zo ongelukkig. Zijn etappeoverwinning in de Tour werd toen overschaduwd door het verlies van het andere Oranje. Op het wk was Argentinië te sterk in de halve finale.

Laten we hopen dat dat dit seizoen anders zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.