Baanwielrennen is stiekem toch wel leuk [video]

Baanwielrennen. Het zei mij eigenlijk niets. Tuurlijk, ik wist dat het wielrenners waren die keihard rondjes reden op een binnenbaan. Op een fiets zonder versnellingen en remmen. Keihard. Rondje na rondje. Het leek me doodsaai. Nooit een veranderlijke omgeving. Nooit een hobbeltje in de weg. Nooit een stukje zonder asfalt. Alleen maar rechtdoor en zo hard mogelijk trappen.

Toch wilde ik het met eigen ogen zien. En daarom ging ik met mijn zusje vorige week naar Ahoy in Rotterdam. Naar de Rabobank Zesdaagse. En wat blijkt: baanwielrennen is eigenlijk best wel tof.

Het zijn dan wel dezelfde rondjes die ze rijden. En ze doen ook niets anders dan trappen, trappen en trappen, maar de races zijn ontzettend leuk. Het zit vol tactiek, spanning en concurrentie. Je achterstand is met een paar goede rondes zo omgebogen in een voorsprong.

Ja, dat baanwielrennen lijkt mij wel wat. En eigenlijk is het ook wel wat voor mij. Ik wil het liefst zo hard mogelijk rijden. Misschien leuk voor komende winter. Wanneer er sneeuw en ijzel op het asfalt ligt. Een overstap naar de baan. Als Kenny van Hummel en Niki Terpstra het kunnen, waarom ik dan niet?

Hieronder wat beeldmateriaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.