Blinde woede

Hij voelt dat hij rood wordt. Oververhitting ligt op de loer. Hij probeert zich in te houden. Moet rustig blijven. Toch: de woede overheerst. Hij houdt het bijna niet meer. Dit gezeik, daar is hij helemaal klaar mee.

‘Beheers jezelf’, schiet door zijn hoofd. Zijn opvliegende karakter heeft hem al eerder in de problemen gebracht. Maar nu, na een paar maanden zitten, is hij klaar om weer mee te draaien in de maatschappij. Hij heeft geboet en zijn straf geaccepteerd.

Toch: die blinde woede komt weer op. De woede die hem al zo vaak in zijn leven in de weg zat. Alsof hem onrecht wordt aangedaan, komt er een waas voor zijn ogen. Ook nu voelt het alsof ze alleen hem moeten hebben. Is dat niet reden genoeg om kwaad te zijn? Net uit de bak en ze zitten hem gewoon uit te dagen. In welke stad hij ook komt, zij zijn er ook. Ze lachen hard en laten hem keer op keer betalen. Het geld verdampt in zijn hand. Hij gaat keihard failliet. En er wat voor terugkrijgen? Ho maar. Ze hebben altijd een smoes. Er is altijd een excuus om hem met lege handen te laten staan.

Hij is in staat om zijn lege whiskeyglas tegen de muur kapot te gooien. Maar de mindfullnesscursussen in de bak lijken te hebben geholpen. Hij slikt een paar keer. Zucht diep.

“Zeg jongens. Kunnen we godverdomme niet stoppen met Monopoly? Ik vind er geen reet aan.”

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.