Boycot

Voor de zekerheid heb ik de betekenis van het woord boycot nog maar even opgezocht in een online encyclopedie. En ja: ik had het bij het juiste eind.Een boycot is ‘uitsluiting van het sociaal verkeer of van het handelsverkeer’. Oftewel: het stoppen waar je mee bezig was, de boel op slot gooien en niets meer van je laten horen.

Bij de raadsfractie van Forza hebben ze dat duidelijk niet begrepen. Raadslid Michel van Dijk liet gisteren op twitter weten dat zijn partij het huis-aan-huisblad Witte Weekblad boycot. Dat is omdat de krant zijn partij stelselmatig negeert. Ze nemen geen persberichten mee. En dus weren ze het contact met de krant.

Ik vroeg hem of dat wel zo’n goed idee was. Want wanneer je geen persberichten meer stuurt, zullen ze natuurlijk helemáál niets plaatsen. Van Dijk zag het probleem niet. Er was dan wel een boycot, maar persberichten bleven ze gewoon sturen. Opmerkelijk.

Maar eigenlijk was ik vooral met stomheid geslagen toen ik de reactie van Alex Stolwijk, redacteur van het Witte Weekblad, onder ogen kreeg. Hij had zijn kranten nagekeken en het bleek dat er in de drie juli-edities van de krant twee persberichten van Forza waren meegenomen.

De boycot die eigenlijk helemaal geen boycot is, bleek dus ook nog eens onterecht. Het is komkommertijd, ook bij de roeptoeters van Forza.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.