Bumperkleef voor het milieu

Consternatie onder de wielrenners gisteravond. Het Nederland 1-programma Labyrint kwam met, naar eigen zeggen, een doorbraak op wielergebied. Het had de aerodynamica van de renners eens goed onder de loep genomen en kwam tot de conclusie dat de voorganger van een wieltjesklever voordeel heeft bij zijn plakkende metgezel. Vooral tegen de wind in.

Om het verhaal maar eventjes kort samen te vatten: een wielrenner die voorop rijdt in de strijd tegen de wind, heeft voordeel van iemand die achter in zijn wiel rijdt. De achterganger zorgt er namelijk voor dat de wind anders wordt afgevoerd, waardoor de koprijder minder naar achter wordt getrokken. Resultaat: het kost minder kracht om tegen de wind in te rijden.

Meteen dacht ik aan het milieu. Want hé: als het voor fietsen geldt, waarom dan niet voor auto’s? En wat als wij allemaal gaan bumperkleven? Als het een mens minder kracht kost om tegen de wind in te rijden, als er iemand vlak achter hem rijdt, waarom zou dat dan niet bij een auto zo zijn? En je weet: minder motorvermogen is minder verbruik is minder uitstoot en dús beter voor het milieu.

Dus lieve mensen: redt het milieu! Denk aan het gat in de ozonlaag. Bumperkleef zo veel als u lief is. Daar redt u de aarde mee. Echt waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.