Cafétocht

MeerJazz begon donderdagavond op aparte wijze. Jazzliefhebbers werden meegenomen op een kroegentocht. Hoofdsponsor Corendon weet hoe succesvol de kroegentochten bij jongerenvakanties in Salou en Lloret de Mar zijn. En dus besloten ze om ook in Hoofddorp een tocht op te tuigen.

De dranktocht voor jazzjunkies ging langs Josephines, PLEIN14, Duycker, De Vaart en De Beurs. Hartstikke gezellig, maar er zat eigenlijk maar één echte kroeg in de tocht: Josephines. Voor de rest zijn het meer eetcafés waar je ook wat kan drinken. Nou en? Hoor ik u denken. Muziek en drank is altijd goed.

Toch legt de kroegentocht – of moeten we spreken van een cafétocht? – de vinger op de zere plek. Er zijn te weinig échte uitgaansgelegenheden in Hoofddorp. Jongeren klagen al jaren over het ontbreken van vertier. Tuurlijk, ze hebben de Eersteling, maar sinds de sluiting van The Challenge houdt het daar ook een beetje op.

De gemeente doet wel haar best om het gezellig te krijgen, rondom het Polderplein schieten lunchrooms als paddenstoelen uit de grond. Maar ’s avonds is er geen hond.

Tijd voor een uitgaansplein. Het Burgemeester van Stamplein is een goede plek. Door kroegjes rondom het plein te bouwen, sla je twee vliegen in één klap. De wind op het plein zal gaan liggen en de kroegentocht hoeft geen cafétocht meer te zijn.

Deze column verscheen als ’60 seconden’ in het Haarlems Dagblad van 24 mei 2014. Lees hem ook hier.

Eén reactie

  1. Leuk artikel, maar jammer genoeg worden er wel een aantal cafés in Hoofddorp vergeten. Zo heb je in Skagerak café de Groene Lantaarn, in het centrum, café de Zaak, bij Duycker heb je café Duycker en zo zullen er nog wel een paar vergeten cafeetjes zijn in Hoofddorp. Tja in deze cafés was geen Jazz, dat klopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.