Carlo Ancelotti valt niet te benijden

Zwetend werd Carlo Ancelotti wakker vannacht. De lakens zaten aan zijn ietwat gezette lichaam geplakt. Wat had zijn voorzitter gedaan? In welke problemen had hij hem nou weer gebracht? De komst van Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva en Ezequiel Lavezzi begreep hij wel. Dat zijn voetballers waar hij wat mee kan. Maar nu hadden voorzitter Nasser Al-Khelaïfi en technisch directeur Leonardo ineens Gregory van der Wiel uit de hoed getoverd.

wiki

Ancelotti stond op, liep naar de keuken en dronk een glas water. Hij had een raar voorgevoel over de Nederlandse back. Het was een goede jongen, dat kon niet anders. En in het verleden, vooral op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, speelde hij best een aardige pot. Toen twijfelde hij nog om hem naar Londen te halen. Gelukkig was dat niet doorgegaan, want sinds dat toernooi speelde hij als een krant.

Maar nu zou hij de rechtsback elke ochtend op het trainingsveld zien. Hij zal hem bijbrengen om aan de binnenkant te dekken. Daarnaast moet er gewerkt worden aan zijn inspeelpass en aan zijn voorzet. Van der Wiel is snel, zo weet Ancelotti, maar meer pluspunten kan hij zo één-twee-drie niet noemen. Terwijl er over een paar uur toch een persconferentie op het programma staat. Piekerend dommelt hij langzaam weg.

Gebroken stapt Ancelotti zijn bed uit. De hele nacht heeft hij liggen woelen en draaien. Hij kleedt zich aan en snelt zich naar de club. Zijn laatste aankoop wordt gepresenteerd. Als een boer met kiespijn staat Carlo naast Van der Wiel als deze zijn shirt laat zien. Gelukkig heeft de Italiaan net op tijd zijn woordje klaar: “Christophe (Jallet) was onze enige optie voor de positie rechts in de defensie”, stelde Ancelotti daar. “Hij (Jallet) krijgt nu concurrentie, maar dat zal geen probleem zijn voor hem.”

Niemand reageert. De journalisten pennen braaf zijn woorden op. Ancelotti glimlacht. Met één dubbelzinnige zin, brandde hij Van der Wiel voor de gehele wereld af. Hij liet zien dat hij niet blij was met de aankoop van het bestuur, zonder dat iemand het door heeft gehad. Kritiek wordt niet getolereerd in Parijs. Hij moet het maar doen met het materiaal dat hij krijgt.

Nee, die Ancelotti valt niet te benijden.

Deze column is geschreven voor Sport.DeJaap.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.