Community Management: De beste meeschrijf artikelen van 2011

Als Community Manager ben je ontzettend blij met meeschrijf artikelen. Waar het verhaal ook over gaat; een nieuw verhaal, waar iemand ziel en zaligheid in heeft gelegd, is altijd leuk. Toch is er onderscheid te maken. Want hoe leuk de verschillende artikelen ook zijn, er zit altijd een kwaliteitsverschil tussen. Het ene artikel wordt wel gelezen, en het andere een stuk minder. Vandaar dat ik eventjes van mijn twee regio’s de drie meest gelezen artikelen op een rijtje heb gezet. En mijn conclusie: zodra mensen gaan reageren is het een goed artikel. Het regionale leeft, maar een mening doet nog veel meer harten kloppen.

typen ja

De meest gelezen meeschrijf stukken in Haarlemmermeer:
Megakreeft in bos bij manege
Het meest gelezen door een bezoeker geschreven artikel is er een over een mega grote kreeft. rodehemelwandelaar plaatste een foto en een stukje tekst over deze tropische verrassing van de Haarlemmermeerse wateren. Met succes, zo blijkt uit de statistieken.

Wat was er aan de hand?
De nieuwsgierigheid van Sovaem73 werd erg gewaardeerd het afgelopen jaar. Een artikel over een overvliegende politiehelikopter in Nieuw-Vennep leverde een sloot aan bezoekers. Het bleek een zoektocht naar een autodief.

Invoering hondenbelasting is een slecht idee
Een artikel van Miel hield de gemoederen ook meer dan bezig. Dat is wel te zien aan het aantal reacties op de website. Een gouden tip aan de gemeente is na het lezen van dit artikel zo gemaakt: stoppen met het heffen van belasting over onze trouwe viervoeters. Iets voor een goed voornemen?

En de beste stukken uit ’t Gooi:
Aanslag schokt Lavendelplein Hilversum
Peer zijn stond blauw van de rook. En hij was zich het apenzuur geschrokken. Meeschrijver Wouter de Wild pende Peer zijn verhaal op dichtbij en het bleek een klapper. Het ingezonden artikel over de aanslag op zijn woning had de meeste lezers van alle meeschrijf artikelen.

Coco de Meijere wordt in kleine kring begraven
Jawel, ook meeschrijf artikel twee is van Wouter. En ook dit keer was het een artikel met een verdrietige lading. Coco de Meijere, een vriendin van de schrijver, besloot om het leven achter zich te laten.

Tergooi Ziekenhuis Blaricum dicht
Het derde meest gelezen meeschrijf artikel is een oud Hollandse (dat mogen we wel zeggen toch?). Het ziekenhuis in Blaricum sluit, en daar heeft iedereen zijn of haar mening over. Zo ook de schrijver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.