Competitiedag 2: de eerste overwinning

Je had het eigenlijk al een beetje kunnen zien aan de foto bij dit stuk: competitiedag 2 is gespeeld, maar zonder dat ik zelf op de baan stond.

Gelukkig heeft dat geen vervelende oorzaak zoals een blessure. Ons team bestaat uit zes man, en dus zijn iedere competitiedag twee mensen ‘vrij’. Alhoewel vrij. Eigenlijk baalt iedereen wel een beetje dat hij niet hoeft te tennissen. Daarnaast is het ook een soort van leuke verplichting om je teamgenoten aan te moedigen. En dat is dan ook wat Tedson (ook hij is vrij) en ik zaterdag van plan zijn.

Het team speelt uit, in en tegen TV Sassenheim. Ted en ik besluiten om daarheen te fietsen. Maar dan wel met een flinke omweg, en op onze racefietsen. Dus spreken wij af in Zandvoort. Via de duinen scheuren we naar Noordwijk en Katwijk. Al is hard rijden niet overal even fijn. Het waait nogal hard. En dus is het vooral rekening houden met een miniwaaier en je bovenbenen voelen branden.

In Katwijk vullen wij onze bidons. En dan begint eigenlijk het leukste gedeelte van de rit. Vanaf de kustplaats naar Sassenheim hebben we namelijk (de meeste stukken) wind in de rug. En dat maakt nogal een verschil.

Na een kilometer of zestig op het zadel gezeten te hebben, komen wij aan bij de tennisvereniging. Het blijkt een aparte ingang te hebben. Apart in de zin van vreemd. Je moet namelijk door de kantine het complex naar binnen. En dus lopen wij met onze fiets aan de hand langs de bar. En dus kregen wij grappig bedoelde opmerkingen als ‘Dit is de verkeerde baan hoor’ en ‘zo dacht je, ik neem mijn racket en fiets mee de baan op?’ om ons oren.

Gelukkig hebben onze teamgenoten goed nieuws ze hebben de eerste enkelpartij gewonnen. Roderick trekt in een driesetter aan het langste eind. Jammer genoeg zien we daarna hoe Patrick verliest in een spannende driesetter. Dan verdwijnt de zon op het complex en zet de wind aan. Rillend zitten Ted en ik in ons wielerpakje naast de baan. Als Daniël de eerste set van zijn enkel binnensleept, pakken wij onze tweewieler. Wij gaan terug naar huis en horen daar dat hij ook de tweede set wint. Ook Niek wint zijn single. Het staat dus 3-1 als de dubbels gaan beginnen. Roderick en Patrick beginnen, maar verliezen helaas. Gelukkig pakken Daniël en Niek wel de winst. En dus winnen wij onze eerste competitiedag van 2017 met 4-2.

Met deze overwinning staan wij nu keurig derde. Over twee weken spelen wij weer. Thuis tegen De Kikkers.

Na 75 kilometer zit ik weer op de bank. Verkleumd door het ontbreken van de zon en door de harde wind. Maar: het was een goede training. Ook voor Ted die over een paar maanden de Stelvio gaat beklimmen voor het goede doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.