CV

Leander Mascini
27 jaar, Nieuw-Vennep.
Journalist, columnist en sporter.

Contact:
Twitter
Email: mail AT leandermascini PUNT nl

Mijn werkervaring:

December 2013 – heden.
Redacteur Nieuwe Media HDC Media
HMC , Telegraaf Media Groep.
Alkmaar en Leiden.

Verantwoordelijk voor de content website van het Leidsch Dagblad. Daarnaast druk bezig met de inzet van social media op de redactie. Ook vaak aan de slag met de sites van de andere kranten binnen het bedrijf als Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant. Ik zorg dat het actuele nieuws op de site staat en dat het op de juiste plek te lezen is. In overleg met de krantenredacties.

Oktober 2008 – december 2013.
Community Manager dichtbij.nl
WebRegio Media, Telegraaf Media Groep.
Purmerend, Nieuw-Vennep en Leiden.

Verantwoordelijk voor de plaatsen Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Alphen en Leiden. Het (door)plaatsen van artikelen, het zoeken en plaatsen van lokaal nieuws en het vermarketen van mijn eigen content. Ook maak ik van het nieuws, eigen nieuws en probeer ik het te vermarketen door linkjes op andere websites te krijgen. Daarnaast probeer ik de community actief te krijgen op dichtbij. Het is de bedoeling dat de bewoners meeschrijven, discussiëren en de site verrijken met hun kennis.

November 2006 – december 2008.
Freelance (internet)redacteur Aktueel
Audax BV Amsterdam.

Als stagiair binnengekomen en later werkzaam als freelance redacteur voor zowel de website als voor het weekblad Aktueel Sportief. Vooral actief op het gebied van sport, maar ook voldoende ervaring met het schrijven van andere verhalen. Naast het schrijven ben ik ook betrokken geweest bij de totstandkoming van de website. Zowel qua inhoud als qua vormgeving en toepasbaarheid.

Mijn opleiding:
Van september 2004 tot juli 2008.
HBO
Communicatie & Media in Diemen

Minors:
•    Bladen maken
•    Crossmedia
•    Beeld- en meningsvorming
•    Filmstudies
De gedachte achter het volgen van deze minors is dat ik denk dat de kranten snel zijn uitgespeeld. In de bladenwereld gaat het al heel slecht, en dat is natuurlijk alleen maar een voorbode voor wat komen gaat. Mijn minors zijn bedoeld als basis voor de functie webredacteur. De minor Bladen maken voor het schrijven van een artikel. Crossmedia voor het combineren van bijvoorbeeld video en tekst in je artikel en Beeld- en meningsvorming voor het schrijven van stukken waarin je mening naar voren komt.

Momenteel columnist voor:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.