In de agenda: GF Eddy Merckx

Op 17 juni staat de Gran Fondo Eddy Merckx op het programma. Vanaf Blegny schiet ik zo’n 96 kilometer over het Belgische asfalt. En wie België zegt, zegt natuurlijk klimmen. Dat klopt. Zo moet ik de Thier d’Amry naar boven rijden. Een klimmetje met een stijgingspercentage van 13,7 procent gemiddeld. Ter vergelijking: het steilste deel van Alpe d’Huez is 11,5 procent.

de route

Bang voor de 16 puisten ben ik niet. Ik ga ze gewoon stuk voor stuk rustig naar boven. Het zijn geen Alpencols van een kilometer of 15, maar kleine steile klimmetjes. Terugschakelen en trappen dus. Opvallend is wel dat de afstand een stuk langer is, dan dat ik in mijn hoofd had zitten. Volgens mij hebben ik mij bij het inschrijven gericht op de 75 kilometer. Maar aan de paparassen te zien, is de 96 kilometer toch echt de kleinst mogelijke afstand.

Het resultaat kun je vanzelf op deze site teruglezen. Nu ga ik eerst maar eens trainen. Kilometers maken. Afzien. Ik moet natuurlijk wel een beetje gesoigneerd aan de start verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.