De Alkmaarse Don Quichot

Haar paard en lans had ze niet mee. Toch had OPA-raadslid Dominique Dubois vrijdag iets weg van Don Quichot.

don quichot

Het verhaal van Quichot is bekend. De edelman benoemde zichzelf tot ridder om de hand van prinses Dulcinea te veroveren. Samen met hulpje Sancho Panza vocht hij tegen windmolens.

Toen Dubois drie jaar geleden voor het eerst in de Karperton kwam, begon haar veldslag. Ze vond de parkeergarage ontzettend smerig en nogal stinken. Het raadslid probeerde sindsdien de toiletten op de agenda te krijgen. Maar: het college ging niet akkoord. Uiteindelijk vond ze in het nieuwe college een bondgenoot. Wethouder Elly Konijn ergerde zich ook aan de vieste garage van Alkmaar.

De gloednieuwe latrines moeten er nu voor gaan zorgen dat de parkeergarage weer spic en span wordt. Uit de opening blijkt dat het menens is. Met veel bombarie werden de deuren geopend. Apetrots spoelden het raadslid en de wethouder voor het eerst door. De vraag is hoe lang het tweetal enthousiast blijft.

Don Quichot werd na een dutje van zes uur weer nuchter wakker. Hij zag in dat zijn daden geen enkel nut hadden. Na een goede nachtrust zullen de bestuurders wellicht ook het licht zien. Drie openbare toiletten bij de Kaasmarkt hebben geen zin. Maar wellicht haalt een bus toeristen ze eerder uit de droom.

Deze column was woensdag 23 april 2014 te lezen als ‘In 60 seconden’ in de Alkmaarsche Courant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.