Hoe zal de burgemeester nu fietsen?

Veel inwoners van Haarlemmermeer kennen burgemeester Theo Weterings niet zoals ik hem ken: stoempend tegen de wind in over de Hoofdweg. Ik schreef er al eerder over onze sportieve burgervader. Iedere dag pendelt hij met stevige tred tussen huis, raadszaal en officiële gelegenheden. Zelfs de regen weerhoudt Weterings er niet van om op zijn tweewieler te stappen.

Ook het verwaaide kapsel bij binnenkomst lijkt hem niet te deren. De komende weken zal dat anders zijn. Fietsen zit er tijdelijk niet in voor de burgemeester. Hij heeft namelijk van ambt geruild met Geke Faber, de burgermoeder van Zaanstad. De komende tijd zal Weterings dus met zijn – op groene stroom rijdende – auto over de snelweg naar zijn werk rijden. Geen gestoemp tegen de wind of verwaaide haren bij binnenkomst op het gemeentehuis. In plaats daarvan zal de burgervader vroeger opstaan om zijn voorruit te krabben en om daarna aan te sluiten in de file.

Ik ben benieuwd hoe hij zijn verloren fietskilometers gaat compenseren. Minder eten? Na werktijd naar de sportschool? Of zou hij stiekem een vouwfiets in de achterbak leggen, in Amsterdam-Noord parkeren en de laatste paar kilometer alsnog op het rode asfalt afleggen?

Het brengt veel vragen met zich mee, zo’n burgemeestersuitwisselingsproject.

Eén reactie

  1. Van uit Hoofddorp-Centrum is het maar 24 km fietsen (en 10 minuten op de pont) naar het gemeentehuis in Zaandam. Dat moet te doen zijn als ik dit zo lees. Met de stoptrein is er een directe verbinding via de Hemboog en het gemeentehuis van Zaanstad is tegen station Zaandam gebouwd. Lijkt me dus ook vlotter dan in een blikken privédoosje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.