De scoringsdrift van Graziano Pellè

Met zijn tong uit zijn mond rende hij richting de tribunes. Hij spreidde zijn armen als een adelaar en liet het gejuich zijn hart vullen. Graziano Pellè voelde zich afgelopen weekend eventjes de koning van de Nederlandse voetbalvelden. Het was zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord.

pelle wiki

Alhoewel: zíjn eerste doelpunt? Op de beelden is duidelijk te zien dat het niet Pellè, maar een PEC-verdediger is die de doelman verschalkt. Het schot van de Italiaanse spits in Rotterdamse dienst was zwak en matig. Het is dat zijn tegenstander de bal nog raakte, anders was hij nooit in de touwen beland. Voor de aanvalsleider van de Rotterdamse club maakte dat echter weinig uit. Toen het net opbolde, vierde hij ‘zijn’ treffer als de winnende in de Champions League-finale.

Als wij zijn trainer Ronald Koeman moeten geloven gaat dat nog veel vaker gebeuren. Sneeuwvlokje meent dat zijn Italiaanse aanvalsleider meer dan 15 treffers gaat maken dit seizoen. Opmerkelijk, aangezien Pellè nooit vaak heeft gescoord in zijn carrière. De erfenis van zijn Zweedse voorganger John Guidetti lijkt dan ook groot. Guidetti versterkte de Feyenoord-selectie vorig seizoen op huurbasis en bleek een regelrechte revelatie. Zo goed als in zijn eentje schoot hij Feyenoord naar Europees voetbal.

Dit seizoen kwam de Zweedse spits niet naar Rotterdam. Door een mysterieus virus ligt hij er maanden uit. En dus viel Feyenoord haar keus na veel wikken en wegen op Pellè. Geen geboren afmaker. Maar met zijn Zuid-Europese looks en gedragingen wel meer een aanhangbord dan de bonkige Guidetti. Een nieuwe publiekslieveling lijkt dan ook, mits hij doelpunten blijft maken, geboren.

De vraag is echter of je bij een 27-jarige spits, die tot nu toe nooit vaker dan 10 keer per seizoen scoorde, mag hopen op een ontwikkeling tot topscorer. Oftewel: kan een spits van zijn leeftijd nog veranderen en verrassen? Zijn trainer denk van wel. Hij denkt dat Graziano nog veel vaker gaat scoren. De vraag is echter of dat op het voetbalveld zal zijn..

Deze column is geschreven voor Sport.DeJaap.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.