De slechte fietspaden komen in de gemeenteraad

De gemeenteraad discussieert komende donderdag over het fietsbeleid in Haarlemmermeer. Niet alleen de routes komen aan bod, maar ook de toestand en onderhoud van de paden.

CGAL9vhUgAA0wDo

Verschillende raadsfracties hebben al laten weten dat zij de slechtefietspadenkaart hebben gebruikt om zich voor te bereiden op het debat. Daarom valt het dus te verwachten dat ook het onderhoud en de slechte staat van veel paden benoemd zullen worden.

Verwonderlijk was het dan ook dat de lijst met fietspaden die aangepakt gaan worden, ineens offline was gehaald door de gemeente. Nadat ik hier een tweet over verstuurde kwamen ze in actie. Het overzicht is weer online gezet, zo kreeg ik te horen. Dat was niet het geval. De pagina is nog altijd niet beschikbaar voor burgers.

Wat ook opvallend is: nog voor het zomerreces heb ik de slechte punten aangeboden bij de wethouder. Toen is er niet met alle punten wat gedaan. Drie verbeteringen zijn aangebracht. Woensdagochtend zag ik echter vijf werklui in de stromende regen het fietspad voor de Olmenhorst vernieuwen. Ze hadden het druk. Het moest snel af, en niet alleen wegens de regen. Na twee maanden niets doen, is er besloten om het fietspad aan te pakken. Nog net voordat er vragen komen? Of omdat de zelfplukdagen op het programma staan?

Bij de vernieuwing van dat fietspad kunnen wel vraagtekens gezet worden. Het nieuwe fietspad is namelijk niet echt een verbetering. De grindtegels die er nu liggen worden er per rij uitgehaald. Het zand daaronder wordt opgeschud en waar nodig bijgevuld, en de stenen gaan er weer in. Ja, dan ligt het weer goed en recht. Maar na een paar maanden van regen en vorst – het wordt immers herfst en winter – liggen de tegels zo weer schots en scheef.

Donderdagavond dus meer over fietspaden. Het zal mij benieuwen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.