De vreemde wereldreiziger: part 25

En daar, in de schemering van het raam zat een oude man. Met zijn rug zat hij naar het tweetal toe, maar dat gaf niet zoveel. Alex had meteen door wie het was. Hij rende naar binnen en vloog de man op zijn nek. “Sergei, wat goed je weer te zien zeg. Je bent ook geen spat veranderd hè?”

Alex was blij, wat zeg ik: zielsgelukkig, dat hij de oude materiaalman zag zitten. Jarenlang hielp Sergei hem met van alles. Pionnen klaarzetten, thee voor de verkleumde spelers inschenken en zelfs de ballen oppompen. Hij had de oude Rus nooit wat hoeven vragen. Alles was al gedaan voor hij er erg in had.

En nu zat het oude baasje hier. In een schemerig hok. Stil en alleen. Met een kan koffie en een fles Smirnoff op het tafeltje voor hem. “Moet het licht niet aan Sergei?”, zo vroeg Alex. “Dat heeft geen zin meer”, antwoordde de oude Rus. “Ik heb staar, ik zie geen klap. Dag of nacht, voor mij maakt het geen verschil.”

“Voor ons wel”, glimlachte Roman. “Sergei wordt elke ochtend opgehaald en hier op het terrein neergezet. ’s Avonds brengen we hem weer naar huis. De hele dag vermaakt hij zich hier wel. Hij hangt wat rond in het materiaalhok, luistert wat naar de trainingen en neemt af en toe een borreltje hier, in zijn eigen kantoortje.”

Sergei vervolgde: “CSKA is mijn leven. Dat weet je toch?” Alex knikte. Vroeger was Sergei hier al 24 uur per dag. Altijd. Dag in dag uit. “Maar weet je Alex, ik ben blij dat je terug bent”, zo vervolgde de oude Rus. “Jij bent ook zeker blij wat je te wachten staat? Misschien kan ik je helpen?”

Hier onderbrak Roman het verhaal: “Sergei, Alex weet nog van niets. Dat komt wel. Straks. Zometeen.” Alex schrok. Hij wilde het nu wel weten. “Weet je Roman, anders vertel je het nu. Sergei en ik hebben geen geheimen voor elkaar.” “Nou vooruit”, reageerde Roman. “Maar ga wel even zitten. Dan leg ik je alles uit.” Roman haalde diep adem en begon zijn verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.