De vreemde wereldreiziger: part 32

Ze liepen de auto uit, het gebouw in. Het zag er prachtig uit. Hij begreep wel waarom Roman hem hier heen had gestuurd. Het was net een paleis, een zustergebouw van de woning van de Rus. Ook hier overheerste het marmer en bevond zich vlak achter de deur een grote trap. Niets had weg van een healthcentre waar je normaal aan zou denken. Niets ziekenhuiswit, schoon en steriel. Hier werd geleefd dat zag je.

Zijn kamer bevond zich op de derde etage. Die van Lisa was aan het andere eind van de gang. Toen Alex de deur, met daarop een bordje 25, opengooide, voelde hij zich meteen thuis. Het was geen veredelde hotelkamer, maar een heus penthouse. Uitzicht over het bos. Een lekkere luie stoel. Een televisie met schotelverbinding, een aparte slaapkamer met bed en een klein keukentje. Alles wat hij nodig zou hebben, was hier wel te vinden.

Alex gooide zijn koffer op het bed en besloot meteen maar naar beneden te gaan. Hij had een droge keel gekregen van het gereis. Een drankje kon hij wel gebruiken. Eenmaal aan de bar bestelde hij een cola. Nippend keek hij om zich heen.

Het viel hem op dat het niet zomaar een afkickkliniek was. Wanneer hij om zich heen keek, stikte het van de koude kak. Rijke mensen. Dure merkkleding. Allemaal tiptop in orde. Geen mensen in strakke witte jassen, waarvan de mouwen op de rug in een knoop zitten. Iedereen leek hier rustig. Beduusd. Alsof ze allemaal geaccepteerd hadden, dat dit een laatste redmiddel was.

Hij had dat natuurlijk ook. Alex wist dat hij deze kans moest grijpen. Vandaar dat hij hier gewoon rustig zat. Aan een colaatje. Wachten op de dagen die volgen. Een beetje dagdromen zoals nu. Werken aan zijn conditie, zijn mentale kracht en zijn relatie met Lisa. Want dat was toch wel een erg leuke vrouw.

Ze zag er goed uit. Leek de hersenen te hebben en was daarnaast ook nog eens spontaan. Hij kreeg haar niet meer uit zijn hoofd. Eigenlijk voelde hij zich dan ook betrapt toen de Nederlandse op hem af kwam stormen. Zou ze het door hebben? Of waarom keek ze anders zo verschrikt?

“Is er wat Lisa? Je kijkt zo raar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.