De vreemde wereldreiziger: part 61

Nieuwe Telstar-trainer waakt voor overschatting
‘Ik kan van de spelers geen Ronaldo’s maken’

Van onze Telesportredactie

VELSEN – Alle ogen waren gistermiddag ineens gericht op het lelijke eendje van het vaderlandse voetbal: Telstar. Trainer Alessandro Rossi, voormalig winnaar van de Champions League, moet de Velsenaren naar de vaderlandse top gaan leiden. De vraag is: hoe? Tegenover Telesport doet de sympathieke Italiaan zijn verhaal.

Witte rook. Zo moet het gisteren voor de fans van de Witte Leeuwen gevoeld hebben. Alsof er een nieuwe paus was aangesteld. De club zat met haar handen in het haar: want wie moest trainer Jan Poortvliet gaan opvolgen? Niemand had een idee. Tot er iemand binnen de club ineens met de gerehabiliteerde Rossi aan kwam zetten. Het bleek een gouden greep. De Italiaan wil zich koste wat kost bewijzen, neemt genoegen met een minimaal salaris en de fans vierden zijn komst als een wereldtitel.

Clean
Desondanks wil de nieuwe trainer zelf de gemoederen vooral temperen. Rossi: “Laat ik voorop stellen dat ik erg blij ben met de reactie van de fans. Het is toch maar afwachten hoe ze zullen reageren.” Zelf is hij er helemaal klaar voor: “Ik voel me goed. Ben clean, zoals dat zo mooi heet, en wil graag aan de slag. Ik heb een cursus Nederlands gevolgd en kan me goed verstaanbaar maken. En aangezien ik hier nu al een paar maanden woon, zal ik ook geen last krijgen van een zogenaamde cultuurschok”.

Eredivisie
Toch is het niet één en al hosanna in Velsen. Rossi waakt voor overschatting. “De fans moeten wel begrijpen dat ik niet een soort van Jezus Christus, een heilige verlosser, ben. Ik kan spelers niet met een aanraking in Cristano Ronaldo’s omtoveren. Ik moet echt aan de slag. Werken. Kneden. Sturen. Maar dat neemt niet weg dat ik er heel veel zin in heb.”

Toekomst
Er is zoals gezegd veel werk aan de winkel. Geld is er niet in het TATA Steel stadion. Absolute toptalenten, waar wat euro’s mee te verdienen zijn, lijken ook niet echt voorhanden. Rossi: “Dat is dus ook de uitdaging. Zoals dat vroeger ook het geval was bij CSKA Moskou. Het enige verschil is dat ik daar een goede jeugd had. Die moet ik hier ook krijgen in de toekomst. Spelers moeten voor Telstar kiezen in plaats van voor AZ of Ajax.”

Revanche
Zijn plan is dan ook helder: “Ik wil beginnen met spelers aan te trekken die revanche willen. Voetballers die het niet gered hebben bij hun vorige club. Bij mij krijgen ze vertrouwen en kunnen ze zichzelf herpakken. Wanneer ze eenmaal klaar zijn voor de volgende stap, kunnen ze weer vertrekken. Dat geld kunnen we investeren in een opvolger en in de club. Uiteindelijk moet de club vanzelf in de slappe was komen te zitten. En dan kunnen we gaan bouwen.”

Hard werken
Een wereldploeg kunnen we de komende jaren nog niet verwachten. Rossi wil de club van onderaf gaan opbouwen. Een hecht team smeden en daarmee goede ogen gaan gooien. Rossi: “We zien wel hoe het loopt. Het zal aanpoten worden. Maar hey, van hard werken is nog nooit iemand slechter geworden toch?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.