De vreemde wereldreiziger: part 68

Ze hadden heerlijk gegeten. Visje gehaald in IJmuiden. Patatje erbij en klaar. Na het eten kwamen Lisa haar vriendinnen langs. Dronken nog even een wijntje, Lisa een cola, en vertrokken daarna naar de Haarlemse binnenstad. Ze vroegen Alex mee, maar hij bedankte voor de eer. Hij had Roman gesmst. Vanavond zouden ze even gaan skypen. Eventjes overleggen. Over het hoe of wat.

Roman had de slechte resultaten gezien. Maar maakte zich duidelijk geen zorgen. Hij lachte veel. Genoot van zijn wijntje en wilde alles weten. Ook Alex zijn plannen met het team. De Italiaan vertelde over zijn beheer van de financiën. Grapte dat hij het geld van Roman niet eens nodig had om een topteam te bouwen. Ook vertelde hij van zijn plan om met een tweede spits te gaan spelen. Het zou ten koste gaan van zijn vedette, Raymond Fafiani, maar dat moest dan maar. Zijn steenrijke vriend onderkende dat. Gaf hem gelijk. Ze praatte nog eventjes over koetjes en kalfjes en hingen op.

De nacht ging in. Alex keek uit het raam. Naar het uitgaanspubliek. Hij besloot een rondje te lopen door het centrum. Even wat frisse lucht. Liep over de Grote Markt. Zag Lisa plezier hebben in de kroeg tegenover het plein. De Studio’s was een leuke plek. Gezellig. Aardige mensen. Hij wist dat het goed zat.

Wat minder goed zat, waren de resultaten. Roman hield dan wel vertrouwen, Alex was er minder zeker van. Het ging niet goed. Zijn team scoorde amper. En ook achterin werden er nog te veel kansen weggegeven. Er moest meer standvastigheid in zijn team komen. Een blok op het middenveld. Twee lepe aanvallers. En een stel beren achterin. Het voetbal van de Eerste divisie: beuken. Hij moest zich aanpassen.

Alex ging op een bankje zitten. Haalde een kladbok en een stift uit zijn jaszak. Het werd tijd om de ommekeer van Telstar in gang te zetten. Er moest een nieuwe tactiek komen. Doel: de play-offs. Het kriebelde. Hij kon weer aan de bak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.