De wraak van Oekraïense meubelzaak Drommel?

Mijn telefoon piept een paar keer. Hij stroomt vol met berichtjes. ‘Hey Leander, wat ben je aan het doen op Twitter?’, ‘Gaat het wel goed met je?’ en ‘Volgens mij ben je gehackt!’. Dat laatste blijkt het geval. Mijn Twitter-account is gekaapt.

Mijn Twitter-handle @mascje is nog hetzelfde, maar voor de rest is alles gewijzigd. Mijn naam, mijn bio (die nu een link naar een of andere pornosite bevat) en mijn tweets.

Gelukkig zien mijn volgers er de humor wel van in.

Beroemd
De vraag is: waar komt de hack vandaan? In het verleden werd deze website bijna iedere week wel gehackt, maar sinds er een firewall opzit, is dat eigenlijk voorbij. Een goede reden voor de hack kan ik ook niet echt bedenken. Ik ben niet beroemd. Heb geen absurde meningen. En ook mijn tweets zijn niet aanstootgevend. Daarnaast heb ik ook geen gigantische supportersschare die blind op iedere link klikt die ik deel.

Wraakactie
Zou het dan wellicht een wraakactie zijn? Uit Oekraïne? Daar heeft de brandmanager van meubelzaak Drommel namelijk wel mee gedreigd. Ik moest stoppen met het gebruik van de hashtag #drommel, anders zouden er consequenties volgen. Toen ik hier over blogde, was het hek echter van de dam. Vrienden besloten massaal foto’s te plaatsen met #drommel. De meubels verdwenen op Instagram naar de achtergrond, de schattige konijnenplaatjes namen de overhand. Voor Kristina de druppel die de emmer deed overlopen?

Vertaling
Hoe dan ook: de wraakactie is geen gelukkige. Ze zijn vergeten om het emailadres te wijzigen. Gevolg: binnen een paar minuten is @mascje weer van mij. Tijd voor een nieuw wachtwoord, dat wel.

Weet iemand de Oekraïense vertaling voor ‘lief schattig konijntje’?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.