Diego Simeone: mijn eerste standaardaankoop [video]

In de afgelopen winterstop haalde hij weer even de sportkaternen van de Europese kranten. Diego Simeone was terug in Europa. Het tobbende Catania stelde de Argentijn aan om de club in de hoogste Italiaanse divisie te houden. En ondanks de aanwezigheid van toch niet de minste voetballers als Pablo Ledesma, Maxi López en Takayuki Morimoto is het zeker geen gelopen zaak. Toch kan Simeone gerust zijn. Mijn mening over hem zal nooit veranderen. De oud-voetballer van ondermeer Vélez Sarsfield, Atletico Madrid, Internazionale en Lazio Roma heeft voor altijd een plekje in mijn voetbalhart veroverd. Een klein beetje door zijn spel op mijn favoriete WK in 1998 in Frankrijk, maar vooral door zijn prestaties in Championship Manager 2.

Met Ajax wist ik in seizoen één met veel geluk de Champions League te winnen. Het was een jong team. Met spelers als Frank en Ronald de Boer, Edgar Davids, Danny Blind, Jari Litmanen en Patrick Kluivert was er talent genoeg. Maar het miste ervaring. Tactisch vernuft. Frank Rijkaard was gestopt. Clarence Seedorf was vertrokken. Er bleef een veredeld jeugdteam over. Een getalenteerd team, maar zonder hardheid. Een elftal dat de harde wetten van het profvoetbal nog niet doorhad. Vandaar dat ik op zoek ging naar iemand die dat wél onder de knie had. Een speler met internationale bagage. En die vond ik. Na lang wikken en wegen besloot ik miljoenen te betalen voor de sterkhouder op het Madrileense middenveld. Al mijn miljoenen stopte ik in Aletico’s Diego Simeone. Een gouden greep. Zo bleek.

Diego was namelijk de perfecte middenvelder. De ultieme spelverdeler. Hij zorgde voor de balans. Hij verdedigde en viel aan. Hij controleerde en creëerde. Het ideale verlengstuk voor een voetbaltrainer. Met Ajax pakte ik prijs na prijs, onder leiding van de technisch begaafde Argentijn. Het was de ervaring en het aanvoerderschap van Simeone wat mijn team standaard liet uitgroeien tot de allerbeste van het spel. Ja, je leest het goed. Standaard. Ten tijde van CM2 was ik namelijk nog een jong jochie. En wat doen jonge jochies? Die spelen dag in dag uit met hetzelfde team. Hun favoriete team. Steeds weer opnieuw. En elke keer. Echt waar: bij elke savegame was Simeone in seizoen twee mijn standaardaankoop.

Vandaar dat ik de trainer Diego Simeone altijd zal blijven volgen. De voormalig international geeft mij nog altijd een goed gevoel. Hij was de ontbrekende schakel in mijn eerste CM2-team. Hij heeft mijn de liefde voor het spel bijgebracht. Of hij met Catania mag winnen of verliezen: Diego Simeone blijft mijn held.

Een video van Simeone bekijk je hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.