Een rondje om het Telstar-stadion

Het is misschien niet helemaal lekker gepland. Want na vijf dagen slenteren door Barcelona moeten deze zondag de hardloopschoenen aan. Ik wil deze vijf kilometer dus gewoon lekker lopen, en dat is gelukt.

De dagen in Barcelona zijn heerlijk. Het weer is goed en de stad is prachtig. Wel hebben we ons ietwat verkeken op de afstanden. Zo lopen we de eerste dag bijna 30 kilometer door de stad. De dagen daarna pakken we steeds meer de metro, maar toch voel je dat in je benen. Al is het wel goed voor je stappenteller. Want deze week kom ik uit op een prachtig aantal.

Met al die stappen in de benen, heb ik niet echt de illusie op een PR in Velsen-Zuid tijdens de Zorgspecialistloop. En dus ga ik gewoon lekker lopen, met stiekem als doel om toch nog binnen de 23 minuten weer terug te zijn bij de finish.

De start is in het stadion van Telstar. Op het kunstgras. Een leuke startpositie, want het is weer eens wat anders dan op een boulevard (Egmond) of langs de gracht (Haarlem).

Jammer genoeg is de uitgang van het stadion te smal voor het aantal lopers. Het is dus dringen en aansluiten. Wat ten koste gaat van een snelle start. Gelukkig ben ik daar nu toch niet mee bezig.

De route voert ons door de wijk en door het park om uiteindelijk weer in het stadion – na een rondje voor de tribunes – uit te komen om te finishen. Ik loop ontspannen en het gaat best lekker. Met een eindtijd van 22.45 ben ik daarom hartstikke tevreden.

De volgende loop op het programma is de Alkmaar City Run. Maar doordat Ajax op diezelfde dag de finale speelt, ga ik niet lopen. Ik denk dat de Toolenburgerplasloop in Hoofddorp mijn volgende uitdaging gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.