Eerste rondje van 2011

Zondag 9 januari 2011. Voor mij is het buitenseizoen van het nieuwe jaar weer begonnen. Vandaar dat ik op deze mooie zonnige dag op mijn fiets stapte voor mijn eerste rondje in 2011. Na een dikke maand alleen in de zaal getraind te hebben, was ik benieuwd naar mijn ontwikkeling. Hoe zou ik het volhouden? Zou mijn snelheid verbeterd zijn? Zou ik nog sneller kunnen versnellen?

Omdat de training niet in gevaar mag komen, door een simpel proefrondje, besloot ik om een open wind training in te lassen. Dat is zo veel als: rijden met de wind in je gezicht op een open stuk land. Bij voorkeur: tussen uitgestrekte weilanden. Goed voor: billen, kuiten en vooral voor je hamstrings. Branden zullen ze.

Mijn rondje van vandaag ging over 35.99 kilometer en duurde zo’n 1 uur en 14 minuten. Inderdaad een gemiddelde van 29.19 km per uur. (een kilometer meer wanneer je de wachttijden van het totaal afhaalt)

Niet echt heel schokkend dus. Zelfs een beetje tegenvallend. Met de wind in mijn gezicht kwam ik vaak niet verder dan een 26/27 km per uur gemiddeld. Dat ik dat op het eind, met de wind in mijn rug, goedmaakte door gemiddeld 40 te fietsen, is wel een goede ontwikkeling.

Conclusie: we zijn er nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.