Eerste sneeuwvlokje in Nederlandse wielerlente

Soms, heel soms, wordt de lente nog even opgeschrikt door een verlate vrieskou. Zo ook in de Nederlandse wielerlente van 2014. De zon scheen, tot er ineens een sneeuwvlokje naar beneden dwarrelde. De malheur van Robert Gesink laat ons bibberen.

Gesink in 2009

Het begin van het wielerseizoen van 2014 liep voorspoedig voor Nederland. ‘Wij’ stijgen na iedere rit in de landenranglijst en Niki Tepstra bekroonde het goede voorjaar afgelopen zondag met de overwinning in Parijs-Roubaix. Iets wat al jaren niet was gelukt. De wielerkoorts kwam langzaam al opzetten. De eerste dagdromen ontstonden al: een Nederlandse winnaar van de Giro of Tour. Waarom niet? We mogen het dan wel niet hardop zeggen, maar het verminderde gebruik van doping, lijkt ervoor te hebben gezorgd dat ons kikkerlandje ook meedoet om de prijzen. De sport lacht ons, na jaren van rouw, weer toe.

Tot dinsdag. Robert Gesink doet op een persconferentie uit de doeken waarom het al jaren minder met hem gaat. De renner werd een gouden toekomst voorspeld, maar leek keer op keer niet tegen de druk te kunnen. Nu blijkt dat de Varssevelder van stress boezemvibraties krijgt. En dat fietst natuurlijk niet zo lekker. Hij laat zich behandelen en hoopt snel weer terug te zijn. Een domper voor wielerminnend Nederland. Vorig jaar blonk Gesink immers uit in de Tour. Niet als kopman maar als meesterknecht van Bauke Mollema.

Het is te hopen dat de lentezon het sneeuwvlokje snel doet smelten. Zondag staat immers de Amstel Gold Race op het programma. Met onder andere Mollema, Wout Poels en Laurens ten Dam kan het zomaar weer een klassieker met een oranje randje worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.