Eindelijk een mooie voetbalzomer

De zomer van 2012 was een heuse sportzomer. Met de Tour de France, De Olympische Spelen en het Europees Kampioenschap voetbal als absolute hoogtepunten. Alhoewel: dat laatste werd er een met een bittere nasmaak. Het Nederlands Elftal speelde beroerd, van een Oranje zomer kan dan ook niet gesproken worden.

transfer

Het EK was eigenlijk niet wat we allemaal voor ogen hadden. Na het succesvolle WK in 2010 was de verwachting dat ‘onze jongens’ de beker wel even mee naar huis zouden nemen. Woonbooteigenaren hadden zelfs voor het toernooi hun woning al op Marktplaats gezet. Het zou één groot succesnummer worden. Maar dat werd het niet. Het werd een drama. Van een voetbalzomer was geen sprake. Het eindigde in een deceptie.

Gelukkig is het weer bijna zomer. En de komende maanden kunnen zomaar gaan uitgroeien tot een heuse voetbalzomer. ‘Huh?’ Hoor ik je denken. ‘Het wereldkampioenschap is pas volgend jaar hoor!’ Ik weet het. Toch zullen wij het over een maand alleen nog maar over het spelletje met de leren bal hebben.

Zodra de transferperiode weer begint, zullen de praatsessies bij het koffiezetapparaat alleen nog maar over Koning Voetbal gaan. Hoe ik dat weet? Bij Ajax lonkt een vertrek voor Siem de Jong, Eriksen, Alderweireld en Vermeer. De PSV-spelers Strootman, Lens, Toivonen en Mertens staan ook in hevige belangstelling van andere clubs. En ook voor Feyenoord-spelers Martins Indi, De Vrij en Clasie lonkt een overgang. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de geruchten rondom sterren als Iker Casillas, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney en Cesc Fabregas.

De voetbalwereld gaat los. Niet op het veld maar daarbuiten. Het geld zal ons om de oren vliegen. Dus geen Oranjekoorts de komende zomer, maar wel een voetbalfeest. Er zal genoeg zijn om over te praten en speculeren. Wordt het toch eindelijk toch nog een voetbalzomer. En het is voor de fans van bovengenoemde clubs te hopen dat het niet net als vorig jaar eindigt met een kater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.