Eiwitshot uit hap vliegjes

Een veelgehoorde klacht van wielrenners: van die kleine vliegjes die onderweg tegen je op vliegen. Vooral in bebost gebied, zo in de zomermaanden. Nu dus eigenlijk. Inderdaad: vooral nu. Onweervliegjes worden ze ook wel genoemd. Een crime.

vliegjes

Alhoewel: wanneer je een sportbril opdoet is er eigenlijk niets aan de hand. Tuurlijk er kleven onderweg wat vliegjes aan je lichaam, maar een wasmachine of een goede douchebeurt, maken daar snel korte metten mee.

Het enige waarvan ik me kan voorstellen dat mensen ergert, is wanneer ze hun mond openhouden onder het fietsen. Want ja: dan schiet zo’n groep vliegen zo je keel binnen. Je slikt vanzelf. En weg zijn de insectjes je lichaam in.

Je zou denken GADVER. Die vieze beestjes in mijn lichaam. Door mijn maag en darmen. Dat kan nooit goed zijn. Maar dat is het toch wel.

Insecten bevatten ongeveer 30 tot 80% eiwitten (kip bijvoorbeeld bevat 20%). En door de hoge hoeveelheid vetten en calorieën raak je snel verzadigt. Verder bevatten insecten vaak veel ijzer, vitamines en mineralen

Handig dus: die dondervliegjes. Een eitwitshot. Geen hongerklop meer. Met je mond open fietsen. Dat is dus wat je voortaan moet doen, wanneer je een zwerm vliegjes over het fietspad ziet hangen. Uiteindelijk ga je er harder van fietsen.

2 reacties

  1. Vind jij je reacties niet een beetje overdreven? Obesitas vanwege een het vergeten van je parkeerschijf? Doe ff normaal man! Spoed is zelden goed toch? Ik ben geen voostander van dit soort dingen, daar geef ik je gelijk ik, maar om er dan maar zo op te reageren… Volgens mij heb je nogal een groot (waan)beeld van jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.