Esteban moet gaan kickboksen

De storm over het web was verwoestend gisteravond. Er was een supporter het veld op gelopen bij Ajax – AZ en deze persoon werd tot op het bot verketterd. Natuurlijk de Almeerder die zichzelf Ajax-fan noemt was fout, zeer fout. Maar over de dubieuze rol van de keeper van de Alkmaarders hoor je echter niemand. Want moet Esteban niet gewoon lekker gaan kickboksen?

este

Geef nou zelf toe (beelden? check ze hieronder), die Esteban is toch totaal geschift? Dat je een supporter die het veld op rent vloert, kan ik nog begrijpen. Maar dat je, zodra hij eenmaal op de grond ligt, blijft trappen, is natuurlijk niet zoals het hoort. Voor hetzelfde geld raakt je hem per ongeluk op zijn hoofd en is hij voor de rest van zijn leven verlamd, of erger nog: morsdood.

Dat Nijhuis hem rood gaf, was natuurlijk hartstikke terecht. Regels zijn regels. Zuid-Amerikaans temperament of niet. Andere mensen hoor je niet zomaar in elkaar te trappen.

Hoofdtrainer Gertjan Verbeek, overigens een enthousiast amateurbokser, pakte de rode kaart en het ophef bij de hand. Een nederlaag tegen een jeugdig en gretig Ajax lag in het verschiet, daar had hij geen zin in. Hij riep zijn spelers naar de kleedkamer, waar het plan werd opgemaakt dat het te gevaarlijk was om verder te spelen.

Ik denk dat dat wel mee viel. Of zou jij wél het veld nog oprennen als die geschifte Esteban op doel staat? Ik denk dat zelfs Sem Schild terugdeinst na het zien van de beelden van gisteravond.

5 reacties

  1. Wat Nijhuis, ik herhaal Nijhuis, had moeten doen: wedstrijd stilleggen voor 10 minuten, dan teams vragen of ze weer willen spelen. Zo ja, pas dán die rode kaart aan Esteban geven. Als AZ dan niet verder had gewild, wisten we meteen waarom niet. Maar ja, achteraf is een koe in z’n hol kijken, zoals de Kneet altijd zei.

  2. Het begon bij die zogenaamde malloot van een “fan” die zo stom is geweest het veld op te rennen en besloot Esteban een trap te verkopen. Hij kwam niet aan, ok, maar de intentie was er. En dat is minstens zo erg. Dat je dan als directe reactie een trap verkoopt aan zo’n gestoorde droplul, snap ik eigenlijk wel. Wat mij dwarsligt is die tweede trap. Je ziet duidelijk dat hij na de eerste, impulsieve reactie een paar seconden bedenktijd heeft, maar alsnog achter die hoolie aanrent en hem een tweede trap verkoopt. Een exces. Dus terecht dat hij rood kreeg op dat moment. In het licht van de bizarre situatie vind ik het dan ook weer terecht dat die kaart is ingetrokken.

    Dus reactie is terecht, maar de tweede trap is een exces. Heeft niks met dat temperament of wat dan ook te maken. Dat doe je gewoon niet. Dus gedeeltelijk eens met je stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.