Fietsen voor een ander

Elke dag fiets ik. Niet alleen op de weg. Maar ook in de sportschool bestijg ik vaak een stalen ros. RPM heet dat. Fietsen op keiharde muziek. Zondag deed ik dat weer, maar niet alleen en niet voor mezelf.

Dit keer was het namelijk voor het goede doel. Iedereen die mee fietste moest vijf euro inleggen, wat naar een stichting, WIJ Allemaal,  gaat dat mensen met kanker helpt.

Samen met Juliëtte, Mark, Bart & vrouw, Martijn en Fred ging ik de uitdaging aan. Anderhalf uur fietsen tot het gaatje. Natuurlijk, we deden het een beetje om zelf beter te worden. Om onze conditie op te vijzelen en ons lichaam af te trainen. Maar toch, voor het grootste gedeelte was het vandaag voor een ander.

En dat hebben we geweten ook. Anderhalf uur klimmen en racen gaat je namelijk niet in de koude kleren zitten. Na drie liedjes was iedereen al drijfnat van het zweet en na het vijfde liedje hingen de tongen op de schoenen en waren de bidons leeg. Zelfs de meest geoefende wielrenners, Lees: Fred en Bart, hadden het lastig.

Maar goed, alles voor het goede doel he. En met recht. De uiteindelijke opbrengst bedroeg: 605 euro. Een mooi bedrag.

Mark en ik maken ons klaar voor de tocht.

Meer foto’s zijn hier te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.