‘Fietsende journalist mag niet over slechte fietspaden schrijven’

Raadslid Paul Meijer vindt het maar niets: dat slechtefietspadenkaartje. Niet omdat de beste man niet van fietsen houdt, maar omdat ik als journalist een dubbele pet op zou hebben. Ik zit namelijk regelmatig op een wielrenfiets.

CGAL9vhUgAA0wDo

Volgens Meijer ben je dan niet onafhankelijk als journalist. Sterker nog, je probeert je hobby en mening erdoor te duwen bij de inwoners van Haarlemmermeer.

Waar Meijer aan voorbij gaat is het feit dat de kaart zo helemaal niet tot stand is gekomen. Op Twitter gaf ik aan dat ik de fietspaden erg slecht vond in Haarlemmermeer. Ik kreeg bijval van inwoner (en niet-journalist) Maas Maarten. Samen hebben we de eerste punten op de kaart gezet. Daarna vroegen we inwoners van de gemeente om hun slechte plekken in te sturen. Gevolg: de kaart is inmiddels gevuld met 100 slechte plekken.

Natuurlijk, mijn rol als wielrenner is groot. Maar juist dat fietsen heeft ervoor gezorgd dat ik mijn primaire taak als journalist kon uitvoeren. Een journalist is er om problemen en misstanden in de samenleving aan de kaak te stellen. En dat heb ik in dezen gedaan. Ik zag dat de fietspaden slecht waren, zocht uit of er meer mensen problemen mee hadden en uiteindelijk met het gewenste resultaat.

Ik krijg veel goede reacties op mijn initiatief. Veel mensen vinden het hoog tijd dat de fietspaden worden aangepakt. Zij zien goed asfalt als een meerwaarde. Het is alleen jammer dat Paul Meijer – die als raadslid juist zou moeten opkomen voor het oplossen van problemen – dat heel anders ziet.

Blijkbaar mag je als journalist inwoners geen dienst bewijzen.

2 reacties

 1. L.S.
  Zelf rij ik op een bromscooter over de “fietspaden” in de Haarlemmermeer. Op zo’n apparaat, dat toch goede vering heeft en comfortabel is , zijn de Haarlemmermeerse “fiets”paden niet te harden. Gevaarlijk en zeer slecht onderhouden!
  Veel bijzonder slechte stukken waar je zit te stuiteren op je scooter en gevaar loopt keihard onderuit te gaan. Ik ben 63 jaar oud en heb in de omgeving beslist al het één en ander gezien.
  Hierbij nodig ik daarom Paul Meijer uit om een ritje achterop over die fijne Haarlemmermeerse fietspaden mee te maken. Wel wil ik vast waarschuwen dat een zere rug aan het eind van de rit een zekerheidje is !
  Vriendelijke groet,
  Cees de Jonge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.