Kaartje: De slechte fietspaden in Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer wil graag een sportieve gemeente zijn. Bewegen wordt gestimuleerd, dure sportcomplexen worden uit de grond gestampt. Maar een stukje fietsen is vaak een hele opgave. Veel fietspaden zijn helemaal niet geschikt om overheen te fietsen.

Laat ik vooropstellen dat ik het goed vind dat de gemeente zo druk bezig is met sporten. 2014 werd ‘Jaar van de Sport’ genoemd en talloze activiteiten moesten Haarlemmermeerders laten bewegen. Een goed initiatief, maar er zijn verbeterpunten.

Volgens het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen is een half uurtje sporten per dag aan te raden. Zij geven aan dat een rondje wandelen tijdens de lunchpauze of het fietsen naar kantoor al genoeg kan zijn. Op dat laatste punt schiet de gemeente echter tekort. De fietspaden zijn namelijk lang niet zo goed als dat Haarlemmermeer voordoet. Gevaarlijke situaties, rare oversteken en losliggende tegels, het komt allemaal voor.

Van de wethouder mag ik een fietspadenmotie indienen. Daarom ben ik nu bezig met een overzicht – Met dank aan Maas-Maarten. Hieronder kun je hem bekijken. Iets aan toe te voegen? Laat dan een reactie achter.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.