Fietspad Olmenhorst is binnen een jaar opnieuw aan vervanging toe

Het fietspad bij Olmenhorst in Lisserbroek werd in september – opmerkelijk genoeg net voor het fietspaddebat in de raad – opnieuw aangelegd. De straattegels werden eruit gehaald. De ondergrond werd vlak gemaakt en de tegels konden terug. Nu, nog geen jaar later, is het fietspad opnieuw toe aan een onderhoudsbeurt.

IMG_7713

En dat is toch iets wat ik al voorspelde in het blog dat ik toen over het aanpakken van het fietspad schreef. Tegels op een druk fietspad werkt gewoon niet. Helemaal niet met de vele regenval in Nederland.

Hieronder nog een foto van een van de gaten die er zijn ontstaan. Ook op andere plekken in het fietspad zijn tegels ingezakt of steken juist uit. Gevolg: een hobbelige weg met gevaarlijke situaties.

IMG_7711

En voor de mensen die denken: kan gebeuren. Lees ook dit stuk over het fietspad tussen Hoofddorp en Rijsenhout. Het nieuwe asfalt wat daar gelegd is, is na een paar maanden (!) al toe aan vervanging.

2 reacties

  1. Ben het geheel met je eens.
    Tegels lijken mij sowieso flink achterhaald. Waarom geen mooie gladde teerlaag zoals voor de auto’s op de rijweg ernaast?
    Nu ben ik 3keer per week helemaal sufgeschud heen en terug naar Lisse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.