‘Fietspadendebat in gemeenteraad uitstellen tot 2016’

Het leek al een beetje te mooi om waar te zijn. Maar goed, je weet wat ze zeggen: uitstel is geen afstel. Hoe dan ook: het fietspadendebat dat donderdagavond zou plaatsvinden in de gemeenteraadsvergadering in Haarlemmermeer lijkt te worden afgeblazen.

De PvdA – dat ook een van de initiatiefnemers was van het debat – heeft in een mail laten weten dat zij het onverstandig vinden dat het debat doorgaat. Ze doen daarom een voorstel om het debat te verplaatsen naar begin 2016.

Redenen voor de uitstel, aldus de PvdA:

  • Het college zal pas eind 2016 een integrale nota fietsbeleid aan de raad aanbieden.
  • Een update van het Uitvoeringsprogramma Deltaplan Bereikbaarheid voor 2016 wordt in het begin van 2016 aan de raad aangeboden.

De partij, wil pas inspraak als er plannen gemaakt zijn. De partij wil dus niet nu alvast ideeën aanleveren, maar pas wanneer er duidelijk is wat het college precies wil gaan doen met fietspaden en fietsroutes.

De PvdA ziet blijkbaar geen voordelen in het leveren van input voordat er een voorstel is gemaakt. Het meteen opnemen van goede ideeën lijkt mij een meerwaarde, maar blijkbaar wil de partij liever schieten op bestaande plannen.

Gelukkig is de gemeente wel al bezig wat fietspaden op te knappen. Hopelijk blijven zij daar verder mee gaan, ondanks dat de gemeenteraad nog even wacht met het maken van beleid.

Nog even geduld dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.