Frictie binnen de Forza-fractie

Het leek allemaal voor de wind te gaan bij de fractie van Forza. In de peilingen op Dichtbij kwamen ze goed uit de bus en ook op Twitter leek het aantal stemmers toe te nemen. Toch is er nu bonje tussen de aspirant raadsleden. Bert de Ruiter, nummer vijf op de lijst, zou ruzie hebben gekregen met lijsttrekker Paul Meijer.
Forza logo

Bert de Ruiter laat weten: ‘Er is sprake van een ernstige vertrouwensbreuk tussen de partijleider en mijzelf. Ontstaan door zijn reactie nadat ik hem en anderen aansprak omdat ze onzichtbaar waren bij campagnewerkzaamheden.’

De Ruiter blijft op de kieslijst van Forza staan, maar de verwijten schieten over en weer op Twitter. Zo vraagt De Ruiter zich af of je lijsttrekkers alleen naar de mond mag praten. Het lijkt er dan ook op dat De Ruiter genoeg stemmen hoopt te halen om als eenmansfractie door te gaan, want een toekomst bij Forza lijkt er niet in te zitten voor de Hoofddorper.

In eerste instantie werd de ruzie afgedaan als onderdeel van de verkiezingscampagne. Forza zou volgens verschillende bronnen op deze manier aandacht voor zichzelf willen genereren. Dit blijkt dus niet het geval. De Ruiter laat weten dat er toch echt mot is.

Natuurlijk heb ik Paul Meijer ook om een reactie gevraagd. Hij reageert als volgt: ‘Dit is een interne aangelegenheid’.

3 reacties

  1. Misschien Zaterdag eens polsen hoe het zit op de Forza Ladiesnight. Of zullen er geen vragen gesteld mogen worden door de buitenwereld?

  2. Als je kritiek levert op de Paul Meijer dan blokkeert hij je op twitter, zo werkt dat bij Paul, je bent het met hem eens of anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.