Gaat Bauke dit jaar wel het Tour-podium halen?

De verwachtingen waren vorig seizoen hooggespannen. In 2012 wist Bauke Mollema op een zesde plek te eindigen in de Tour de France. Een jaar verder zou de Groningen weer hoge ogen moeten gooien. Het bleek – vooral door ziekte – niet La Grande Boucle waar wij allemaal op gehoopt hadden. Plek 10 was knap, maar dit jaar hopen wij toch weer op een plek in de top 3.

Zijn tweede plekken in de wielerkoers Tirreno-Adriatico en de Ronde van Murcia geven aan dat het met de vorm van Bauke Mollema wel goed zit. Dat geeft dus hoop voor de Tour de France. Helemaal omdat de laatste keer dat Mollema piekte aan het begin van het wielerseizoen, hij in de zomer op de zesde plek wist te eindigen. In 2013 werd Mollema tweede in de Ronde van Murcia en derde in de Ruta del Sol. Uitslagen in het voorjaar bleken een voorbode voor goede vorm in juli.

Het afgelopen seizoen reed Mollema minder in het voorjaar. Op zich logisch: de toen nog Belkin-renner was gemotiveerd door zijn zesde plek in de Tour en wilde opnieuw hoge ogen gooien. Zijn rittenschema paste hij dus aan op pieken in juli. Goede uitslagen reed de Groninger in mei en juni, ook nu leek het Tour-podium binnen handbereik. Maar door ziekte en een slechte tijdrit bleek de top 10 het hoogst haalbare.

Toch gloort er nu weer hoop aan de horizon. Mollema vertrok bij het Nederlandse Belkin – inmiddels Jumbo-Lotto NL – om voor Trek Factory Racing te rijden. Dat lijkt een gouden zet. Mollema zit goed in zijn vel en rijdt een super voorjaar. Hij roemt de begeleiding bij de ploeg en is dolblij met zijn nieuwe fiets. Sterker nog: Mollema lijkt ineens te kunnen tijdrijden.

Over precies 100 dagen vertrekt het Tour-peloton vanuit Utrecht richting Parijs. Onder de 219 renners bevindt zich Bauke Mollema. Hij gaat voor een podiumplek.

En echt waar: het zit erin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.