Geen avondetappe, maar ‘Mart’

De Tour de France is niet alleen een paar uur als zoutzak de etappe kijken. Helemaal niet voor mij, door mijn werk pak ik meestal alleen het laatste uurtje, half uurtje mee op de achtergrond. Het is dan ook zaak om iedere avond de Avondetappe te kijken. Gewoon, om bij te blijven en de beelden van de finish pas echt een keer goed te bekijken.

Mart

Opvallend genoeg heb ik het woord Avondetappe nog geen één keer in de mond genomen. Wij hebben het thuis altijd over ‘Mart’. Zo hoor je: ‘Wanneer komt Mart weer?’, ‘Wie zijn er allemaal vanavond bij Mart?’ en de standaard vraag: ‘Hoe laat komt Mart vanavond?’ (Handig trouwens om die uitzending iedere avond een andere begintijd te geven, maar dat terzijde.)

Dat levert nogal wat verwarring op. Mijn schoonmoeder was op vakantie, kwam in de tweede Tourweek terug en reageerde gevat op de vraag ‘Hoe laat komt Mart vanavond?’. Haar woorden: ‘Wie is Mart? En komt hij hierheen?’

Het geeft wel aan hoe wij het wielerprogramma van de NOS zien. Niet zo zeer als een opinieprogramma over de Tour, maar als het opinieprogramma van Mart Smeets over de Tour. Een wezenlijk verschil. Daarom borrelt de vraag dan ook wat de toekomst gaat brengen? Kijken we volgend jaar naar Thijs (Zonneveld), Herman (Van der Zandt), Frank (Heinen) of misschien toch stiekem ‘ouderwets’ naar Mart. Het belooft een spannende ontknoping te worden. Deze Tour is er niets bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.