Geen geluk bij de Toto

Het gebeurde ergens afgelopen week. Met het bord op schoot, werd ik gebeld door een onbekend nummer. Anoniem: dat zal mijn werk wel zijn. Dat was het dus niet. Het was een medewerker van de Toto, je weet wel: de organisatie waar je kunt gokken op voetbaluitslagen. Een jongeman, met een overduidelijk maar vriendelijk Haags accent. Het afgelopen voetbalseizoen had ik gegokt op voetbalwedstrijden. (Met wisselend succes overigens.) Nu had ík met mijn deelname een speciale prijs gewonnen (yeah right). Ik kreeg extra tegoed om in te zetten op wedstrijden uit het nieuwe seizoen. Hij belde even om alles te regelen.

Om het dus even samen te vatten: of ik GRATIS twintig euro wil om op wedstrijden te gokken. Tuurlijk wil ik dat wel. Mooi, zo vindt de verkoper, mijn account gegevens heeft hij namelijk al opgezocht en hij kan het zo aan elkaar koppelen. Hij regelt het wel even, zo meldt hij met zijn onmiskenbare accent. Wel moest ik daar een Lotto-lot voor kopen. Na navraag kost me dat maar een euro of twee. Hollander als ik ben, reken ik het even snel uit: twintig min twee is achttien euro winst. Doen dus. Voor de verkoper geen probleem, zo geregeld. En het leek een goeie deal. Tot dat de kleine lettertjes in beeld kwamen. Ik ging opeens drie maanden meespelen, met vijf loten. Weg is mijn snel berekende winst. In plaats daarvan kwamen er vraagtekens. Want waarom in vredesnaam zo’n belachelijk aanbod?

De Hagenees heeft er verder geen moeite mee. Hij regelt alles wel ‘effe’. Voorwaarden inzien? Dat kan niet meneer. Het is een eenmalige telefonische aanbieding. Maar goed: ik krijg toch zomaar twintig euro op mijn speelrekening gestort en daarnaast kan ik met dat geld ook weer winst maken, zolang ik maar een beetje goed gok. Een geweldige deal, als hij zijn eigen mening mocht geven. En zo geregeld, dus waar ik op wacht? Eigenlijk wacht ik op de eigenlijke deal, want gratis geld geven doen ze natuurlijk nooit. Ik vraag nogmaals om de voorwaarden, die hij me dus niet kan geven. Dan houdt het voor mij op, vertel ik hem. Hij begrijpt de zin verkeerd en zegt dat hij het wel even gaat regelen (waar heb ik dat eerder gehoord?).

Dat hoeft dus niet, hou ik hem voor. Waarna hij even uit zijn rol schiet. Het vriendelijke Haagse accent wordt scheller. Totaal miskend vraagt hij zich af waar het mis gegaan is. Eerst wil ik namelijk meedoen, en nu bedank ik voor de eer. Nogal logisch, wanneer ze je opeens een mega-abonnement aan de Lotto door je strot proberen te duwen. De verkoper ziet zijn provisie wegvallen en besluit maar op te hangen. Ik buig me weer naar mijn bord. Het eten is koud en ik krijg geen twintig euro. Daarnaast loopt de verkoper zijn provisie mis. De Toto en winnen? Een slechte combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.