Gemeente gaat (toch) niet snel aan de slag met slechte fietspaden

Knipsel

Na mijn fietstocht met de raad – langs slechte plekken op fietspaden in Haarlemmermeer – kreeg ik een brief namens wethouder Steffens-van de Water. Van vijf fietspaden werd de noodzaak van een snel herstel erkend. In februari zouden er twee opgeknapt moeten zijn. Vandaag is het 1 maart en dus ben ik langs deze twee plekken gefietst om te kijken of er wat gedaan is. Maar: helaas.

Na de fietstocht kreeg ik dus een brief. Daarin stond dat de volgende fietspaden snel aangepakt zouden worden: het pad langs de Geniedijk, het pad langs Gravenbos, het pad langs de Bennebroekerweg (op twee plekken), het pad bij de Aalsmeerderweg en het fietspad bij de Kruisweg vlakbij McDonalds.

In februari
Twee van deze fietspaden, die langs de Geniedijk en langs Gravenbos, zouden in februari (tijdelijk) opgeknapt worden. De grote open plekken zouden provisorisch hersteld worden, waarna er na de winterperiode een nieuwe laag asfalt gelegd kan worden.

Maar toen ik vanmorgen langs deze plekken reed, was er niets gedaan. De hobbels, kieren en gaten lagen er nog net zo bij als tijdens de rit met de gemeenteraad. Er zijn geen tegels gelegd om de gaten ietwat gelijk te maken met de rest van het fietspad, er is geen noodasfalt gelegd, helemaal niets.

Gemiste kans
En dat is ontzettend jammer. De gemeente leek zo goed naar haar inwoners te luisteren. De kaart die wij samen gemaakt hebben werd goed ontvangen in de gemeenteraad. De raadsleden zijn zelfs op de fiets gestapt en hebben aangegeven er een deze maanden op terug te komen in een sessie.

Ik was dan ook ontzettend blij dat de gemeente aangaf snel met de fietspaden aan de slag te gaan. Ze gaven zelfs aan blij te zijn dat inwoners zich op deze manier rechtstreeks met de raad bemoeien.

Nu volgt er toch een zure nasmaak. Want heeft het eigenlijk wel zin? Willen ze wel tips om de gemeente te verbeteren? Met een snelle aanpak hadden ze een signaal kunnen geven vanuit het Raadhuis.

Nu is het vooral een gemiste kans.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.