Gemeente grijpt in na fietspadenkaartje

Haarlemmermeer heeft woensdag bekend gemaakt dat het gaat investeren in de slechte fietspaden die eerder op dit blog werden besproken. In Nieuw-Vennep en Hoofddorp worden nu al stappen gemaakt. En in 2016 gaat men verder.

IMG_11902

Met hulp van veel Haarlemmermeerders maakte ik een kaart met daarop slechte fietspaden. Plekken van slecht asfalt, rare opritten en andere gevaarlijke punten. De kaart werd overgenomen in Haarlems Dagblad, waarna het balletje begon te rollen.

De gemeente zou aan mij laten weten wat er veranderd zou worden na aanleiding van de kaart. Dat is niet gebeurd. Wel valt er nu op de website het volgende te lezen: er gaat wat veranderen. En dat is hoog tijd.

Het stuk van de gemeente:

Via Twitter en Facebook hebben fietsliefhebbers laten weten dat volgens hen een aantal fietspaden en oversteken in Haarlemmermeer niet veilig zijn of toe zijn aan onderhoud. In totaal gaat het om zestig meldingen.

De gemeente heeft al die meldingen bekeken en voor elke situatie besloten of er wat gedaan moet worden.
Sommige meldingen gaan over fietspaden die niet in beheer van de gemeente zijn, bijvoorbeeld het fietspad langs de Hoofdweg. De gemeente geeft deze melding door aan de beheerder van het fietspad, in dit geval de provincie Noord-Holland. Andere situaties zijn al aanpast, bijvoorbeeld de verkeerssituatie aan de Taurusavenue-Rijnlanderweg en de Kellogstraat.

Juli
Omdat fietspaden ’schoon, heel en veilig’ moeten zijn, is besloten dat een aantal fietspaden gerepareerd moet worden. Deze maand wordt in ieder geval gerepareerd:
• Nieuw-Vennep: deel van fietspad aan de Wayesteinsingel en deel van fietspad aan de Lisserweg (in de buurt van De Olmenhorst en tussen de Hoofdweg en de Rijnlanderweg)
• Hoofddorp: fietspad aan de Paxlaan richting de Ter Veenlaan

2016
In 2016 staan onder meer op de planning:
• Hoofddorp: Overbospad, Muiderbospad, Albergerbospad, fietspad aan de Asserweg richting winkelcentrum
• Abbenes: fietspad langs de Hoofdweg

De kaart is hieronder te bekijken, suggesties zijn welkom. Laat dan een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.