Hagelwitte hoogspanningsmasten

Het is mijn favoriete hardlooprondje: vanaf Nieuw-Vennep de Hoofdvaart langs tot de Bennebroekerweg, om vanaf daar naar het honkbalstadion te lopen. Een drukke weg, met veel verkeer en stoplichten. Gelukkig kom ik tot rust zodra ik de loopbrug bij het sportcomplex over ga, een rondje om het stadion ren en de brug over de N205 passeer. Naast de Driemerenweg ligt een prachtig ’natuurgebiedje’ met veel groen.

Maar sinds een paar maanden is dat stuk bos er niet meer. Het groen is gekapt. Het stukje natuur is nu een woeste vlakte zonder beschutting. De bomen zijn vervangen door een ander soort woudreuzen. Terwijl ik zwetend over het kronkelpad ren, torenen witte ’stammen’ van staal hoog boven mij uit. Het zijn de 380 kV hoogspanningsmasten die schril afsteken tegen de rest van de omgeving.

Ik neem aan dat de bossages langs de N205 weer aan zullen groeien. En dat mijn hardlooproute in ere wordt hersteld. Maar ik hoop ook stiekem dat er wat gedaan wordt aan de witte masten. Nu geven ze bijna licht als de zon erop schijnt, maar waarschijnlijk worden ze smoezelig witgrijs.

Daarom wil ik voorstellen om ze een kleurtje te geven. Geen geel of gifgroen, maar het printje van de bast van een beuk. En dan maar hopen dat een specht zich niet lelijk vergist.

Dit artikel verscheen eerder in Haarlems Dagblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.