Mijn hardloop.. ehh sportjaar 2017

Waar voorgaande jaren eigenlijk altijd in het teken stonden van wielrennen, heb ik mij in 2017 gefocust op hardlopen. En dat is goed te zien in mijn sportoverzicht 2017.


Wielrennen

Het is nog altijd de sport die ik het allerfijnst vind. Het fietsen. Het stoempen tegen de wind. Het vechten tegen de regen. En: het klimmen tegen een Alp. Je kan mij niet gelukkiger maken. Maar: dit jaar had ik mij laten uitdagen om een Halve Marathon te lopen. Zonder fiets dus. En dat is te merken in dit jaaroverzicht. Want waar ik voorgaande jaren zo rond de 5.000 kilometer per jaar fiets, kom ik nu tot een schamele 1.800 kilometer. Gemiddeld één ritje per week, zo’n 68 minuten. Maar met de Ronde van Vlaanderen 2018 in het vooruitzicht heb ik goede hoop dat 2018 wel weer een groots fietsjaar zal worden.

Al moet ik ook realistisch zijn. Want in de zomer heb ik met Marionne samen wat prachtige ritten in Frankrijk gereden. Een kleine greep:

De rit naar de top van Mont Colombis is prachtig. Het is een indrukwekkende klim met stukken van meer dan 15 procent. De Tour komt er nooit, want de weg stopt bij de top. En dat is best jammer, want het uitzicht is fenomenaal.

De allermooiste rit van dit jaar is die naar de top van de Col de Vars. Het is magisch om te rijden waar een paar weken eerder de renners in de Ronde van Frankrijk met elkaar de strijd zijn aangegaan.

Hardlopen
In 2016 ben ik tot 175 kilometer gekomen. Dit jaar stijgt mijn aantal kilometers tot ver dik over de 600. In totaal heb ik 612,4 kilometer gelopen. Dat komt neer op 81 minuten per week.

Het jaar is goed begonnen. In januari loop ik al een PR op de 10 kilometer van de Vondelparkloop. Het PR heeft niet lang stand gehouden. Want in juni loop ik de 10 in 44.50 minuten op de Haarlemse Grachtenloop. Een nieuw record dus. En ook meteen de opmaat naar mijn nieuwe doel.

Want collega Wim daagt mij uit om een Halve Marathon binnen 1.45 uur te lopen. Gelukkig heb ik die uitdaging gehaald. Niet alleen in Amsterdam, want ik loop ook de 21 kilometer van Haarlemmermeer. In Hoofddorp kom ik na 1.42.02 uur de finish in het honkbalstadion over. Die tijd weet ik een maand later in Amsterdam niet te verbeteren. Maar: ik kom wel binnen de 1.45 binnen. Dus daar ben ik meer dan tevreden over.

Op de foto met medeloper Johnny Heitinga.

Andere leuke lopen van dit jaar: de Dam tot Damloop die ik sneller afleg dan ooit tevoren. De Busbaanloop met Marionne en collega’s Wim, Milo en Fokke. Maar ook de 14 kilometer ter nagedachtenis aan Johan Cruijff. Hier wil Johnny Heitinga met mij op de foto.

Ik, Fokke, Wim en Milo.

Tennis
Voor het eerst een tennisjaar waarin ik meer heb gewonnen dan verloren. Mijn rating is dan ook lekker omhoog gegaan. Hoogtepunt is competitiedag drie waarin wij na uren op de baan toch de winst binnen weten te trekken. De toernooitjes gaan echter steeds wat minder. Maar ik merk dat door het vele spelen mijn spel wel beter wordt. Mijn backhand wordt steeds stabieler en mijn service kan ik – ondanks dat hij niet keihard gaat – in elke hoek plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.