Hét doel: Ronde van Noord-Holland

Zo. Eindelijk licht aan de fietsloze horizon. In samenspraak met mijn coaches heb ik gisteren namelijk besloten om mij te gaan richten op de Ronde van Noord-Holland, eind april. Op deze manier heb ik een doel om naar toe te leven, om voor te trainen. En aangezien de specialisten mij 24/7 blijven monitoren, kan ik mijzelf ook niet over de kop voorbereiden.

ronde NH

Het hoofddoel is om de Ronde van Noord-Holland uit te rijden. Maar omdat 110 kilometer met mijn trainingsethos geen probleem moet zijn, hebben we een hoofddoel en subdoelen opgesteld.

Het hoofddoel is: geniet. Ik moet er voor zorgen dat ik ga genieten van mijn ritje. Niet alleen een blik naar beneden, naar de hartslagmeter en de tellertjes op mijn fiets, maar ook eens kijken naar de lammetjes. En aangezien ik met collega’s ga rijden, is het ook de bedoeling dat ik heel sociaal een praatje ga maken. Teamgenoten: bij dezen zijn jullie gewaarschuwd.

Maar er zijn ook subdoelen: Ik moet bij mijn collega’s blijven rijden. Wat er ook gebeurt. Daarnaast mag mijn hartslag max 160 slagen per minuut gaan. Meer inspannen mag niet.

Om dit aan te kunnen, zal ik mijzelf optimaal voor moeten bereiden. Ook daar hebben we doelen voor gesteld. Begin maart moet ik 3 uur kunnen fietsen, zonder dat ik ga hoesten. En daarnaast moet ik het krachtgedeelte van mijn training hebben opgeschroefd naar een squad van 50 kilo, drie setjes van zes herhalingen.

Leuk, hoor ik je denken. Wat heb je eraan? Ik ben erachter gekomen dat ik een doel nodig heb in mijn training. Enerzijds om mijzelf aan te moedigen en anderzijds om mijzelf in toom te houden. Ik fiets ergens voor wat mij moraal geeft, maar omdat de coach aangeeft wat ik daarvoor moet doen, kan ik mijzelf in zijn schema vinden. Ik zal geen meter meer of minder afleggen dan Sven mij voorlegt.

21 april gaat de zon dus weer schijnen. Ik heb er nu al zin in.

3 reacties

  1. Dat is dan geregeld. Ik praat tijdens het fietsen graag over het categorisch imperatief van Kant, quantummechanica en de schoonheid van Friesland. Genoeg om je hartslag op 83 te houden ongeveer.

  2. Pingback: Eindelijk weer een ronde: die van Noord-Holland | Mascini.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.