Het einde van mijn opleiding

Het stond zomaar ineens op Telegraaf.nl: de stekker is uit weekblad Aktueel getrokken. Het maand(blad) stopt er definitief mee. Na twee eerdere pogingen tot beademen, gaat de stekker er nu echt uit. De plek waar ik schrijver werd, verdwijnt hiermee.

aktueel sportiefaktueel sportief2aktueelsportief3

Bij Aktueel zette ik mijn eerste journalistieke stappen. Ik was een groen blaadje, volgde Communicatie & Media op InHolland en wilde graag het schrijversvak in. Bij het weekblad kreeg ik die kans. Robert van den Ham, momenteel hoofdredacteur van de AutoWeek, zag wat in mij en liet mij stage lopen. Ik werd verantwoordelijk voor de website en schreef langzamerhand steeds meer artikelen voor het weekblad zelf.

Ik heb ontzettend veel geleerd op de redactie in Amsterdam. Mijn spellings- en schrijfkwaliteiten verbeterden iedere dag. Daarnaast leerde ik ontzettend leuke mensen kennen. Waaronder Louis Bovée. Nog altijd heb ik veel contact met Louis en inmiddels beschouw ik hem als mijn leermeester. Want: na mijn stage ben ik nog twee jaar blijven hangen bij Aktueel Sportief (en later AktueelMan). En Louis heeft mij toen vaak aan opdrachten geholpen.

Wat mij het meest bijblijft aan Aktueel is een van de reizen die ik voor het blad gemaakt heb. Samen met collega Michel Bongers toog ik naar Atlanta om honkballer Andruw Jones te interviewen. Het bleek een ontzettend eikel te zijn, die geen zin had in een gesprek, maar de reis op zichzelf was al prachtig.

Het is geen verrassing dat Aktueel ‘overleden’ is. Het ging al jaren slecht met het blad. Als de abonnees weggaan en de losse verkoop afneemt, is het over en uit. Dat is nu ook het geval. En dus komt er met de stekker uit Aktueel een einde aan mijn opleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.