Het leven van een Community Manager: Plassen onder de douche

Een onderdeel van jezelf willen verbeteren als Community Manager is rondkijken op andere sites met een of meerdere communities. Daar valt namelijk heel veel van te leren. Hoe ga je om met je bezoekers. En vooral: wat voor bijdrages leveren mensen op andere sites. Dat laatste bracht gisteren een glimlach op mijn gezicht.

plassen onder de douche

Voetbalzone was een site die ik al vaker bezocht. Niet zo zeer om de community, maar meer om het voetbalnieuws. Tot ik mij dus wat meer ging verdiepen in de site en mij besloot te concentreren op de reacties onder de artikelen. Ik wilde weten waar ze op reageerden en hoe de moderators omgingen met offtopic gesprekken onder de artikelen.

Daar viel mijn oog op een discussie onder een artikel over een voetballer die ontslagen werd. Deze speler, een talent van PSV, werd ontslagen omdat hij een teamgenoot met een mes bedreigde. Waarom hij dat deed, was niet in het artikel terug te lezen. Maar wél in de reacties. Daar kwam ik erachter dat hij ontslagen was omdat zijn teamgenoot over hem heen stond te plassen onder de douche. De speler in kwestie was zo boos geworden dat hij een mes had getrokken. Dat verhaal op zich is natuurlijk al absolute winst uit de community. Bezoekers die je artikel aanvullen.

Maar het ging nog verder. Een andere bezoeker vond het namelijk heel normaal dat je onder de douche over elkaar heen zit te zeiken. In zijn team deden ze niets anders. Andere bezoekers vielen hem hierop aan. Iets met het ontbreken van normen en waarden, wanneer je over elkaar heen plast.

Zelf deed het mij terug denken aan mijn eigen voetballende periode. Toen een van mijn teamgenootjes onder de douche over de voet van zijn eigen broer aanplaste. Niet om hem te pesten, maar omdat hij het echt niet meer hield. Hij moest al de hele wedstrijd, maar wilde niet gewisseld worden.

En wat de Community Manager van Voetbalzone deed? Die liet niets van zich horen en liet de mannen op elkaar uitrazen. Plassen onder de douche, van mij hoeft het zeker niet verboden te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.