Het mysterieuze Zalando-pakketje

Cb6loSCXIAAQJne.jpg large

Met een mooie boog vliegt er zwart-witte doos het balkon op. Het voorwerp ploft net naast de achterdeur neer. Het is een pakketje van Zalando.

Met stomheid geslagen loop ik naar de brievenbus. Daar zit een welbekend oranje met wit briefje in de bus. Aangezien wij bijna alles online bestellen, maar allebei fulltime werken, komt de postbode vaak voor niets. Zo af en toe laat hij wat achter bij de buurman, maar meestal moet ik na het werk nog even snel langs de Bruna om een pakketje op te halen. Vandaag hoeft dat – ondanks dat ik de bel blijkbaar niet gehoord heb – dus niet.

Op het ‘niet thuis-briefje’ staat namelijk het vakje aangevinkt bij ‘Het pakket is bezorgd bij de buren’. Maar in plaats van een huisnummer staat er: ‘Op balkon’. In eerste instantie heb ik niets tegen deze manier van bezorgen. Het ligt er droog en veilig. en ik hoef mij niet te haasten om voor zessen bij de balie in het winkelcentrum te zijn.

Maar toch: zouden postbodes dit vaker doen? Is het een nieuwe service die je aan kunt vinken bij de bezorgmogelijkheden? En weet de bezorger dan welk balkon bij welk huisnummer hoort? Het pakketje op deze manier leveren, roept wel veel vragen op.

Het blijft een mysterie tot vriendinlief thuiskomt. Lachend verklaart ze het met de beste man te hebben afgesproken.

Vrouwen, schoenen en hun Zalando-man…

Deze column verscheen in Haarlems Dagblad.

2 reacties

  1. Bij ons werd pakketje in schuur achtergelaten. Dus echt door een poort in schuur achterin de tuin. Vond het toch vreemd en het was niet afgesproken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.