High five

Hardlopers die weleens aan een loopevenement meedoen kennen het fenomeen: kinderen die langs de kant van de route staan en hun arm uitstrekken voor een high five.

Ook bij de Alkmaar City Run van afgelopen woensdag is dat het geval. Kinderen die bijna opgetuigd zijn met lichtjes, staan enthousiast springend langs de straat om hun ‘tijdelijke helden’ te begroeten met een uitgestoken hand. Na de ‘klets’ van de loper en een lach naar de ouders, gaat de hand meteen weer het parcours op. Op naar de volgende klap.

Opvallend genoeg zie ik wanneer ik zelf na de finish sta te kijken een wat oudere high fiver staan. Vlak voor de streep staat een jongen van een jaar of 16 met zijn hand in de aanslag voor een aanmoedigingsklap van en voor de renners. Een paar minuten na mijn komst, juicht de jongen. Even denk ik dat hij een bekende ziet finishen, maar dan draait hij zich met een grote glimlach naar zijn vrienden. ‘100 high fives!’, joelt hij. Zijn vrienden kijken op van hun smartphone en doen er wat lacherig over. Een vriendin steekt haar hand omhoog en geeft de jongen bijna spottend nog een high five.

De jongen draait zich om naar het parcours, steekt zijn arm uit en mompelt zacht: ‘101’.

Deze column verscheen ook op NHD.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.