‘Iedereen was enthousiast, maar er is niet doorgepakt’

CGAL9vhUgAA0wDo

‘De wethouder heeft middels een brief bij de heer Mascini en de raad aangegeven dat een aantal punten voor maart zou worden opgelost. En dat is niet gebeurd’. Piet Schouten van GroenLinks was zondag aanwezig bij Meerradio en vertelde over het slechtefietspadenkaartje en de acties daaropvolgend. Er is enthousiasme over het initiatief. Het wordt geprezen. Maar uiteindelijk is het resultaat heel mager te noemen.

De enige plek die écht aangepakt is, is het stuk Geniepad ter hoogte van de Kaj Munk. Daar lag een soort grindpad, maar dat werd snel na uitkomst van het kaartje geasfalteerd. Verder zijn fietspaden bij de Olmenhorst en langs de Hoofdvaart opnieuw betegeld. Die liggen er nu dus goed bij, voor zolang het duurt. Verder is het fietspad bij Wayesteinsingel in Nieuw-Vennep ‘aansprakelijkheidsvrij’ gemaakt. Er ligt een doorgetrokken streep in een onmogelijke bocht, waardoor ongelukken niet meer bij de gemeente verhaald kunnen worden(?).

Gelukkig sta ik er dus niet alleen voor met dit initiatief. GroenLinks stelde het onderhoudsbeleid aan de kaak in een raadsessie en vroeg of ik wilde inspreken. De aandacht voor het initiatief is daarna – mede dankzij de fietstocht met de raad – enorm. Nog altijd krijg ik bijna iedere dag nieuwe plekken toegestuurd. Daarnaast krijg ik veel vragen over de status van het project. En dat is dus waar de schoen knelt. Want er zit niet echt vaart in.

Dat is Piet Schouten ook opgevallen. In de uitzending op Meerradio zegt hij onder andere: ‘De wethouder was enthousiast. De raad was enthousiast. Iedereen was enthousiast. Maar uiteindelijk is er niet goed doorgepakt. Niet alleen de heer Mascini zit te wachten op de uitvoering van het plan, maar ook ik, de raad en alle inwoners’. Schouten hoopt dat de vragen van GroenLinks het proces zullen versnellen. Daarnaast wil hij van het college weten waarom er niet goed wordt doorgepakt als burgers zelf met initiatief komen om hun buurt te verbeteren.

Binnen drie weken moet er antwoord zijn op de vragen. Hopelijk wordt dan ook duidelijk hoe nu verder.

Het hele gesprek met raadslid Piet Schouten op Meerradio is hier terug te luisteren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.