‘In april of mei meer verbeteringen aan fietspaden’

Ook bij de Geniedijk staan witte lijnen en cijfers op het asfalt. Het net gestorte zand kan binnenkort dus al weer weg.

De gemeente heeft donderdag een brief gestuurd naar alle raadsleden over de raadsvragen die GroenLinks eerder stelde over het vertraagde onderhoud aan de fietspaden bij Gravenbos en de Geniedijk. De meeste antwoorden zijn een schot voor open doel, maar toch was er ook nieuws te melden.

Het antwoord op de vraag ‘Waarom is er ondanks uw toezeggingen op bovenstaande twee zaken ogenschijnlijk niets gebeurd?’ zette al meteen de toon. Want als reactie kreeg GroenLinks dat de zaken volgens planning waren afgerond. Wat onjuist is, getuige deze blog. En eigenlijk ook getuige het antwoord op vraag twee. Daarin geeft de gemeente namelijk aan dat de werkzaamheden aan het fietspad van de Geniedijk zijn uitgelopen: ‘Voor het herstel van de wortelopdrukschade in een gedeelte van het fietspad op de Geniedijk waren twee weken meer nodig dan voorzien. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en worden naar verwachting in week 10 (het is nu al week 11?, LM) afgerond.’

April of mei
Gelukkig was er ook nieuws te melden. Het fietspad bij Gravenbos is ‘verbeterd’ en wordt dat in april of mei weer. ‘De wortelopdrukschades in het Gravenbospad zijn hersteld. Dit betreft het wegzagen van het asfalt en de boomwortels en het tijdelijk dichtstraten van deze plekken met een klinkerverharding. Zoals in de brief van 20 januari 2016 is aangegeven worden deze plekken na de winterperiode weer opnieuw geasfalteerd. Deze werkzaamheden zijn gepland in de periode april/mei 2016.’

Normstelling
Er stond ook nog een ander nieuwtje in de brief. Dat is namelijk dat er in mei wordt gesproken over de normstelling van de fietspaden. Nu vallen veel de kieren, scheuren en gaten in het asfalt nog binnen de norm van de gemeente. En dat mag best veranderen, zo is in de brief te lezen: ‘Tenslotte delen wij u nog mede dat wij aan het presidium (het college, LM) een verzoek gaan doen om in mei 2016 een informatieve bijeenkomst te beleggen over de normstelling voor het onderhoud en beheer van de openbare ruimte in relatie tot de bijbehorende budgetten. De normstelling van verhardingen in het fietspadennetwerk zal dan ook aandacht krijgen’.

Het fietspadenbeleid krijgt vorm. Toch is het weer jammer dat ik buiten de informatiestroom wordt gehouden. Helemaal omdat mij een gebrek aan communicatie wordt verweten. Gelukkig weten raadsleden mij wel te vinden. Zij vinden goede fietspaden belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.